Contract ongeldig als ik niet akkoord ben gegaan met algemene voorwaarden?

Ik ben laatst overdonderd door een medewerker van Nuon die een contract liet tekenen voor zakelijke afname ipv prive afname. Na afloop bleek het een overname contract te zijn, ik ben namelijk klant van Essent. Heel dom van me, maar vooral vals van hen. Ik heb wel getekend maar het hokje "akkoord met algemene voorwaarden" heb ik niet aangekruist. Is het contract nu ongeldig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat contract is ongeldig. Je kan namelijk geen contract tekenen waarbij je niet akkoord gaat met de voorwaarden van het contract. Dus ik zou even bellen en zeggen dat ze het proces stop moeten zetten en dat ze geen geldig contract in handen hebben.

Of het wel of niet geldig is, als die medewerker aan de deur kwam, zonder door u uitgenodigd te zijn, valt dit onder colportage en dat is binnen 8 dagen op te zeggen. Morgen dus meteen bellen, of kijken of het via hun site kan

Het wel of niet aankruisen van het hokje maakt dit geval niet zoveel uit. De gedachte dat algemene voorwaarden altijd rechtsgeldig zijn, is niet juist. Er zijn nogal wat bedrijven, kleine en grote, die zelf algemene voorwaarden 'bedenken' - vooral in hun eigen voordeel. De Consumentenbond is niet blij met met zulke algemene voorwaarden die 'onredelijke bepalingen' bevatten. 'Onredelijke bepalingen' kunnen door de rechter van tafel worden geveegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100