Ik woon al jaren bij mijn moeder in huis, moeder gaat binnenkort verhuizen, kan ik blijven wonen in het huis ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, niet zonder meer. Je moeder zou de verhuurder kunnen vragen je als medehuurder te accepteren. Weigert de verhuurder, en dat zit er dik in met een zoon ( normaal betreft zo'n aanvrage een partner) dan kan je de kantonrechter vragen om als medehuurder erkend te worden, maar dan moet o.a. worden aangetoond dat je financieel voldoende draagkrachtig bent om de huur te blijven betalen. Ik vrees dat de tijd voor die hele procedure te kort is, als je moeder binnenkort gaat verhuizen. Niet geschoten altijd mis, misschien kan moeder nog een poging wagen. De kans dat het slaagt is gering, helaas.

Als je meerderjarig bent en je het goed met je moeder regelt wel.

Nee. Als je niet als medehuurder genoteerd staat moet je er ook uit. Zsm contact opnemen met woningbouw.

Wat de meeste mensen hier niet weten is, dat je als een medehuurder rechten opbouwt met betrekking tot je verblijf in de huis. Maar dat is weer even de juridische kant van het verhaal. Neem gewoon contact op met de verhuurder. Meestal laten ze je wel wonen, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Als je niet op het huurcontract staat als medehuurder ,dan moet je naar de woningbouw om het huurcontract op je naam te laten zetten ,Ze zijn niet overal even makkelijk.Heb je huursubsidie nodig dan ? Je moet ook 3 maanden al een inkomen hebben en een ib 60 formulier 2011 aanvragen bij de belasting duurd 5 werkdagen.en die heb je echt nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100