Als je antwoord geeft op een vraag op internet maar het handelen naar dat antwoord kan strafbaar zijn, wie is daar dan voor verantwoordelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een opmerking op internet aangemerkt kan worden als het aanzetten tot zijn er vier verantwoordelijk; 1 Diegene die de daad daadwerkelijk uitvoert. 2 Diegene die de website beheert en er op moet toe zien dat er geen activiteiten plaatsvinden die niet overeenkomstig zijn met de wetgeving. 3 De eigenaar van de site, hij is ook verplicht om toezicht te houden. 4 Diegene die het antwoord geeft en zo aanzet tot het plegen van een strafrechtelijke feit.

Diegene die het strafbare feit pleegt. Een antwoord geven op een vraag van iemand is niet hetzelfde als iemand iets laten doen. Als een persoon bijvoorbeeld iemand uitlegt hoe hij fraude kan plegen dan kan hij niet perse hiervoor worden bestraft. Wel als je meedoet met diegene, dan kan t wel bestraft worden. Daarom is het belangrijk om altijd erbij te zeggen dat het alleen voor informatieve doeleinden is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100