Ik was van plan dit mes te kopen maar is dit toegestaan in Nederland?

http://www.medievalcollectibles.com/p-16734-traditional-black-survivor-knife.aspx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het in bezit zijn van dit mes is toegestaan onder de Nederlandse wetgeving. Je mag ze dus kopen en in bezit hebben, maar je mag ze niet altijd en overal bij je hebben.

Het is verboden. in 2012 is de wet "Wapens en Munitie" veranderd. Daar in staat dat de lemmet niet meer dan een snijkant mag hebben. Dat is bij jouw mes wel het geval. Dus lees even de wet "wapens en Munitie" door en dan weet je het zeker..

"Onder snijkanten wordt niet enkel de 'scherpe' (gladde) snijkanten verstaan, maar ook de gekartelde zaagkanten. Een zaagkant (b.v. van een overlevingsmes) wordt dan ook beschouwd als snijkant. Snijkanten behoeven NIET fabrieksmatig te zijn aangebracht, maar kunnen ook door de bezitter zijn aangebracht". https://kwwm.politieacademie.nl/Question.aspx Je mes mag maximaal 9cm (= 3.5 en nog wat inch) zijn. Dit mes heeft een lengte van in totaal 12 inch. Het mes mag je niet legaal in je bezit hebben. Hier kan je het allemaal nog even nalezen: http://www.justis.nl/Producten/wetwapensenmunitie/welkewapenszijnverboden/ http://maxius.nl/wet-wapens-en-munitie/artikel2/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100