Wat gebeurt er met je nationaliteit nadat je paspoort verloopt terwijl je in het buitenland verblijft?

Mijn nicht verblijft in Rusland en heeft een nederlandse nationaliteit. Haar paspoort verloopt spoedig en er is geen mogelijkheid voor haar om naar de ambassade te gaan of terug naar nederland te komen in die periode. Wat gebeurt er met haar nationaliteit/paspoort en hoe kan ze terugkomen naar nederland? Wat zijn de stappen en hoe duur/langdradig zijn deze stappen nadat ze terug is in nederland om haar paspoort te vernieuwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Haar nationaliteit verandert niet. Ze zal wel problemen krijgen met het uit rusland weg komen als ze niet gewoon naar de ambassade gaat. In nederland mag je gewoon weer een paspoort aanvragen.

je blijft altijd nederlandse, dat verandert niet! je nicht moet zo snel mogelijk iemand van de ambassade spreken/opbellen en regelen dat er papieren in orde worden gemaakt, zodat ze weer naar huis/nederland zal kunnen komen. misschien als het voor haar niet mogelijk is de ambassade te bereiken, kun jij voor haar hier de russische ambassade bellen/ mailen en informeren en dat weer doorgeven.

als ze nederlandse is blijft ze nederlandse ,maar wel zo spoedig contact op nemen met de ambassade je komt vrij makkelijk in rusland met visa maar er uit zonder geldige papieren is iets anders,en anders maandag een afspraak maken met de ambassade en kijken of hij iets kan doen voor je .

Ze kan het beste contact opnemen met de dichtstbijzijnde ambassade en vragen hoe te handelen. Misschien is er per post, aangetekend en zo, toch iets mogelijk. Zonder geldig paspoort rondlopen in Rusland, ik zou het niet doen. Je bent dan illegaal, daar zou best gevangenisstraf voor kunnen volgen. In de VS is dit ook zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100