Mag een advocaat 2 jaar na afsluiting van een scheidingszaak nog een rekeningsturen voor "bestuderen van de stukken" op 12-09-2012?

Vandaag kreeg ik een rekening van de advocaat die twee jaar terug mijn scheiding heeft geregeld voor het "bestuderen van de stukken". 20 Minuten € 39,90. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die advocaat is natuurlijk wel op de hoogte van de regels, want de verjaringstermijn bij diensten is vijf jaar. De rekening is dus wel laat verstuurd, maar niet te laat volgens de wet. Bij productlevering is de verjaringstermijn overigens twee jaar. Toegevoegd na 27 minuten: Als de stukken bestudeerd zijn op 12/9/2012 dan hoeft er natuurlijk niet betaald te worden, want de zaak was al gesloten.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/thema/verjaring

Als de zaak reeds is gesloten en de advocaat stuurt een rekening na die dat met een datum van werkzaamheden na de sluitingsdatum dat zou ik maar eens bellen en vragen of ze een fout hebben gemaakt. Tevens geef je even aan dat je niet van plan bent te betalen voor diensten die niet zijn geleverd en waar ook niet om is gevraagd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100