Mogen buren ongevraagd op ons dak staan?

Wij wonen in een rijtjeshuis met elk een eigen puntdak met goten ertussen.
Onze buren laten nu in hun achterpui kunststof kozijnen plaatsen. Nu zit bij ons alles onder rood stof van het boren. Boven laten ze een nieuw groter dakraam plaatsen en de monteur zit op ons dak en loopt met veiligheidsschoenen door de goot. De buren hebben ons niets gevraagd of gemeld. Ik ben er niet blij mee dat er een groot raam komt in hun douche op nog geen twee meter van de onze er recht tegenover en dat er mogelijk schade ontstaat aan de goot.
Wat nu ?
Het is niet de eerste keer dat ze zoiets uithalen maar nu is het voor ons genoeg.
Wat kunnen we er nu nog aan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

''er mogelijk schade ontstaat'', dat moet op hun kosten gerepareerd worden. ''op ons dak staan'', ja, dat is onvermijdelijk. ''alles onder rood stof'', dat gebeurt ook met herfstbladeren. ''er een groot raam komt'', dat is hun wens. Daar doe je niets aan.

Lompe en botte mensen, die denken dat de hele wereld van hen is, bestaan nu eenmaal. Daar kun je je over opwinden,maar meestal word je daar zelf ook niet gelukkig van. Een beetje stof op je dak? Dat waait of regent wel weer weg. Door de dakgoot lopen? Ik neem aan dat dat een gezamenlijke dakgoot is, dus ook van de buren. Normaal gesproken mag je geen raam hebben binnen 3 meter van de buren, maar als huizen op de erfgrens staan (wat hier het geval is) kan dat anders zijn. Aannemende dat hun huidge raam er rechtmatig zit, mogen ze het ook vergroten. Kortom: soms kun je beter wat accepteren. Ga als alles klaar is wel kijken of er schade is, en zo ja verzoek dan je buren dat te herstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100