Fitness abonnement aangevraagd via internet, blijk ik 2 fitnessbedrijven doorelkaar gehaald te hebben. Sta ik in mijn recht om dit ongedaante maken?

Toegevoegd na 1 dag:
Volgens het juridisch loket maak ik een goede kans omdat Fit For Free aangesloten is bij Fit!Vak, deze organisatie heeft in de algemene voorwaarden het volgende staan:

Artikel 5 van de algemene leveringsvoorwaarden: Gedurende een bedenktijd van een week na ondertekening van de Overeenkomst, heeft de Consument de mogelijkheid om de Overeenkomst kosteloos te herroepen. Voornoemd herroepingsrecht eindigt op het moment dat de Consument eerder gebruik maakt van de fitnessfaciliteiten.

Bedankt voor het meedenken!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of u in uw recht staat hangt af van hoe lang geleden u de dienst aangevraagd heeft. Bij het kopen van een dienst op internet geldt dat u een herroepingsrecht heeft: u kan dit dus binnen een bepaalde termijn ongedaan maken. (7:46d Burgerlijk Wetboek). Bij het afnemen diensten gaat de termijn lopen vanaf het moment dat u de overeenkomst sluit. (7:46i lid 6 BW) Hoe lang is de termijn voor dit herroepingsrecht? Hier geldt dat de minimale termijn 7 WERKdagen is, maar dan moet de dienstverlener wel duidelijk aangegeven hebben dat dit herroepingsrecht bestaat en hoe lang dat is. Let erop dat dit bijvoorbeeld niet verstopt mag staan in de algemene voorwaarden: het moet dus zowel bij het bestellen als bij de bevestigingsmail duidelijk vermeldt staan. Voldoet de dienstverlener niet aan die eis? Dan geeft de wet u een termijn van 3 maanden om de dienst op te zeggen. Toevallig las ik eerder deze week over een geval waarbij een bedrijf de opzegtermijn niet duidelijk had omschreven. Dit bedrijf had namelijk gecommuniceerd dat dit zeven dagen was in plaats van zeven werkdagen. De rechter vond in dit geval dat het bedrijf dit niet goed gedaan had, en dat de opzegtermijn van 3 maanden gold. Dus wellicht kan u er nog vanaf.

Bronnen:
http://blog.iusmentis.com/2012/09/18/hoe-z...
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7...
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7...
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7...

Nee, want jij hebt zelf de overeenkomst afgesloten met het 'ongewenste' bedrijf, uiteraard nadat je de algemene voorwaarden hebt gelezen (geacht wordt te hebben gelezen.) Uiteraard staat het je vrij aan de 'foute' club te vragen de overeenkomst te ontbinden (en te hopen dat ze daarop in zullen gaan.)

Als u aankopen doet via het internet, heeft u als consument in het algemeen zeven dagen bedenktijd en mag u binnen die periode de koop ongedaan maken. Aankopen via het internet noemt men in vaktaal ook wel koop op afstand. U gaat namelijk niet naar een echte winkel, maar u koopt via een webwinkel. Ook aankopen via telefoon, fax of via een bestelbon uit een tijdschrift of catalogus vallen onder het begrip koop op afstand. Er gelden dan speciale regels die bedoeld zijn om u als consument te beschermen. U heeft het recht om tot zeven dagen nadat u het product ontvangen heeft, de koop alsnog ongedaan te maken. Men spreekt dan ook wel van het recht om de koopovereenkomst te ontbinden of te annuleren. Je kunt in dat geval het beste via een aangetekende brief kenbaar maken dat je van dit recht gebruik wilt maken.

Bronnen:
http://www.judex.nl/rechtsgebied/consument...

Nee waarschijnlijk niet. Ik neem aan dat je het abonnement direct hebt ingesteld (abonnement start op dag van aankoop) . In dit geval vervallen de 7 dagen bedenktijd. Meer info in onderstaande bron

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100