Mag ik door verhuurder veroorzaakte schade in mindering brengen van de huur?

Verhuurder weigert hierop te reageren. Het gaat om een bedrag van 670 euro. Heb hem eenmaal per e-mail verzocht hierop te reageren. Bij het uitblijven van een reactie (termijn een maand) gesommeerd per brief om het bedrag over te maken. Nu 6 na het versturen van de (aangetekende) brief, nog geen enkele reactie. Mag ik dit inhouden van de huur? Het lijkt mij dat de bewijslast dan komt te verliggen. Hij ontkent niet, bekend niet, en laat me eigenlijk geen keus. Dit bedrag is ook te weinig om een advocaat in te schakelen via de rechtsbijstand.

Toegevoegd na 21 uur:
Ter verduidelijking. De verhuurder heeft schade veroorzaakt aan mijn eigendom en niet de het zijne, de huurwoning. Hij heeft tijdens werkzaamheden de tv (3 maanden oud) van de tv-meubel gestoten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Afhankelijk van hoe sterk je staat. Is het schade aan zijn eigendom waar jij geen last van hoeft te hebben dan heeft hij geen probleem als jij dat zelf gaat/laat verhelpen. Wel als hij bijv bij jou in huis bijv de kraan afbreekt of een slot kraakt waardoor je woongenot wordt aangetast. Het mag dus niet maar je kan het al dwangmiddel gebruiken. Als hij al niet reageerde op je aan getekende brieven zal hij hij hier ook weinig mee doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100