mag je onder de 18 een zakmes? Of hoe zit dat hier in Nederland eigenlijk????

Toegevoegd na 46 seconden:
mag je onder de 18 een zakmes? Of hoe zit dat hier in Nederland eigenlijk????
want ik ben 16 maar weet dus niet of dat mag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je mag een zakmes hebben. Maar daar zijn wat voorwaarden aan verbonden. 1. Het mes mag uitgeklapt niet langer zijn dan 28cm. 2. Als het mes meer dan 1 snijkant heeft. Over de leeftijd word niets gezegd. Behalve dan dat iemand onder 18 geen wapen bij zich mag dragen als redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel zijn bestemd dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen. En het is verboden om iemand onder de 18 een verboden mes te geven. Dus ja, je mag een zakmes hebben, maar laat het thuis als je naar de kroeg, feesten, wedstrijden en dat soort dingen gaat. Kijk maar naar de wet wapens en munitie: Algemene bepalingen: Artikel 2 Voorhanden hebben en dragen van wapens en munitie van de categorieën II, III en IV: Artikel 26 lid 5 Overdracht en verkrijging van wapen s en munitie van de categorieën II, III en IV: Artikel 31 lid 4.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/geld...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/geld...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/geld...

Je mag nooit een mes bij je dragen, in geen enkel geval. Bekijk de Wikipedia pagina maar eens over de wet van wapens en munitie. ''Het bezit van een wapen van de lichtste categorie, bijvoorbeeld een sabel, is legaal voor burgers van 18 jaar en ouder. Het is verboden om met dit soort wapens over straat te lopen. Wat wel toegestaan wordt is het bijvoorbeeld ophangen van dergelijke wapens aan de muur.'' Je hebt vier categorieën en Categorie IV is daarvan de lichtste. Ook de wapens in deze categorie zijn verboden om te dragen. Ook de Rijksoverheid kan je informeren over het verbod van de wapens. Ze schrijven: ''Sinds 1 mei 2012 zijn alle stiletto's, valmessen en vlindermessen verboden.'' Ik weet dan ook nog dat Sticks en Rico meededen met een promotie om je steekwapens in te leveren, want ''voorkomen is beter dan voorkomen,'' zo rapte ze. Er zijn dus geen uitzonderingen. Zelf betreur ik het feit dat je geen messen met je mag dragen. Pistolen snap ik nog, maar messen zou toch moeten kunnen voor eigen veiligheid. Ik heb veel documentaires gezien met mensen die nog altijd messen dragen, omdat de mensen om hun heen het ook doen. Ik weet dat dit geen plek is om je eigen mening te verkondigen, maar een zakmes van een middellengte zou toch moeten kunnen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_wapens_en...

Nee, dat mag niet. Citaat: Verder is het niet toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar om een vast mes bij zich te hebben of aan een persoon jonger 18 jaar een vast mes te geven. Trouwens: Ook boven de 18 jaar mag je vaste messen niet dragen of makkelijk kunnen pakken, je mag ze wel goed opgeborgen bijvoorbeeld in je rugzak bij je hebben. Dus als jij een scout bent en/of een simpel opgevouwen zakmesje in je rugzak hebt, nodig om een appeltje te schillen (Letterlijk!!!) dan geeft niemand daar wat om. Hier is de regelgeving voor volwassenen: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/vraag-en-antwoord/zijn-stilettos-valmessen-en-vlindermessen-verboden.html

Bronnen:
http://nl.scoutwiki.org/Messen

het hangt af van de grote maar aangezien je onder de 18 bent mag het niet. Doordat je op die leeftijd nog elkaar aan het uitdagen bent en over het algemeen sneller vecht is het niet legaal nee.

Bronnen:
http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?222

Je mag gewoon een mes op zak hebben. De soorten messen die je mag dragen zijn: swis army knives, folding knives(geen automatische) en multie tools. DIT GELD OOK ALS JE MINDERJARIG BENT. Er is geen reden voor mensen om zonaar bang te zijn als je een multie tool of een klein zakmestjes bij je hebt. Sommige mensen zijn gewoon wat schijtluizen en worden al bang als je onder de 18 al een botermes in je hand hebt PUNT.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100