wat kan ik doen als de ex voorzitter van stichting zich 3 dagen na aftreden nog heeft uitgegeven als voorzitter bij de bank om financien in te zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kun je nu niets meer aan doen, dat is gebeurd. Om dit te voorkomen zo gauw mogelijk zorgen dat de gegevens bij de bank aangepast zijn. Dus dat daar bekend is , wie van de vereniging gemachtigd is gegevens in te zien en geldtransacties te doen

Je zou aangifte kunnen doen van valsheid in geschrifte (of misleiding?), maar als hij niets anders heeft gedaan dan cijfers inzien (die in 3 dagen toch niet drastisch gewijzigd zullen zijn?) heeft dat niet veel zin. Mogelijk is er sprake van inbreuk op privacy, maar of een stichting recht op privacy heeft??

Om te beginnen moet melding van het aftreden van de bestuurder worden gedaan bij de Kamer van Koophandel, Stichtingenregister. Als dat gebeurd is, kan het bestuur aantonen dat het voormalige bestuurslid buiten zijn boekje is gegaan en dus bepaalde rechtshandelingen niet heeft mogen doen. Alleen inzien van de gegevens is als zodanig niet netjes maar als het daar bij blijft zal er geen schade zijn aangericht, neem ik aan. Achteraf de bank tippen is nu het enige. Eerst echter de inschrijving van de KvK regelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100