Als je een mini-eiland koopt bijv. bij Nederland. Welke wet is dan van toepassing?

Hoi,
Stel je voor als 'jouw' eiland geen openbaar eigendom/gebied is, maar prive-gebied, van jezelf. Mag je dan je eigen regels maken? Of moet je je aan internationale regels houden? Of regels van het land? Of laat ik het met een voorbeeld de vraag stellen: Stel je voor als je in je nakie loopt op dat eiland en van het vasteland zien ze jou of mensen met een bootje zien jou, kan iemand jou dan oppakken, zo ja, wie? En als je op dat eiland dingen doet waar 'zwaardere' straffen voor gelden, kunnen ze jou oppakken? Zo ja, wie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doet er niet toe of je een eiland koopt of een ander stuk land. Als het bij een land hoort, en dat geldt voor bijna alle stukken grond en dus ook eilanden, zul je je aan de wetten van dat land moeten houden. Of je nu naaktloopt in je eigen achtertuin of je eigen eiland maakt voor de wet niet uit. Er zijn overigens wel dingen die je op particulier terrein wel mag die op de openbare weg niet mogen, zoals zonder rijbewijs rijden. Maar ook dan maakt het niet uit of het een eiland of een weiland is.

Ook al bevind je je op priveterrein, dan nog zul je je moeten houden aan de regels van het land waar toe het stuk grond behoort. Dus als je die regels overtreedt, kun je strafrechtelijk aangepakt worden en zo nodig ook aangehouden worden. voor wat betreft het voorbeeld van het naaktlopen; als dit voor anderen te zien is, dan kan dit vallen onder schennispleging en kun je hier inderdaad voor worden aangehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100