Mag een auto van rechts altijd voorrang pakken?

Ik stak een gelijkwaardige kruising over met een boottrailer erachter van 7 meter lengte, binnen de bebouwde kom dus je mag maar 30 KM per uur rijden.
mij is geleerd tijdens de rijlessen dat je een kruising rustig moet benaderen. de auto van rechts kwam met hoge snelheid aan rijden en ramde zijn auto zo in de trailer terwijl ik al over de helft van de kruising was met de boottrailer en ook geen overzicht meer had op de aanstormende auto. de jongen (23 jaar oud) verklaarde alleen maar: "ik kwam van rechts" maar dit werkt zo toch niet? ik moet toch met auto en trailer de kans krijgen om over te steken, de totale lengte auto en trailer zal ongeveer 12 meter lang zijn. en die bestuurder remde niet af of niks hij reed ze hard in de trailer dat ie aan de andere kant van de weghelft een verkeersbord uit de grond sloeg.

Toegevoegd na 5 minuten:
hij heeft de trailer over de helft geraakt, was dus al voor meer als de helft met de trailer de kruising gepasseerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een tricky one. Heb dit al eens eerder mogen ervaren met een lijnbus. Hier is namelijk een nuance verschil die veel gaat uitmaken en heeft mij ( of de firma ) ook geholpen. Hij kwam in dit geval tegen u aan, u niet tegen hem. In deze situatie was u al reeds gebruiker van het kruispunt ongeacht of hij van rechts komt. En dat is aan te tonen door de schade aan uw zijkant. Hij had in deze situatie moeten wachten tot de kruising vrij was alvorens hij opreed. De kreet ik kwam van rechts gaat in deze situatie dus niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100