Is het strafbaar om de hele nacht (zonder te slapen) op straat te zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet strafbaar. Toegevoegd na 55 seconden: Je moet overigens dan geen overlast veroorzaken, maar dat geldt ook overdag; lawaai maken, dronken zijn etc.

Tuurlijk niet. Je mag zelfs 4 nachten, of 35 als je dat volhoud buiten rondhangen zonder te slapen :) denk even aan een zwerver, hij slaapt dan misschien wel, maar hij mag dat gewoon. Daar bestaat geen wet voor ;)

Nee, want je mag je 'verplaatsen' op de openbare weg, die daarvoor werd aangelegd door de overheid. Je hebt pas een vergunning nodig wanneer je je wilt 'vestigen' op de openbare weg (bij bijvoorbeeld bedelen, markthandelen of bij demonstraties). De openbare weg is van iedereen, dus mag je geen activiteiten stellen die anderen te verhinderen om zich ook te verplaatsen op diezelfde ruimte (daarom zijn demonstraties ook illegaal zonder vergunning, want je verplaatst je met meerdere mensen over eenzelfde ruimte, waardoor je de openbare veiligheid in gevaar brengt.) Uitzondering: wanneer er een samenscholingsverbod of avondklok geldt, is 'rondhangen op straat' wél verboden en kan je veroordeeld worden. Bij een samenscholingsverbod kan je als 'groep mensen' opgepakt worden omdat je de openbare orde verstoort (dat kan zowel overdag als 's nachts.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100