Moeten de administratie kosten op een bekeuring nu betaald worden?

Er is een uitspraak van februari, waarin de administatiekosten op een beschikking van het CJIB (bekeuring voor te hard rijden) ongegrond is verklaard. Nu ontvang ik een beschikking waar deze 6 euro admnistratiekosten nog steeds op staat. Moet deze nu wel of niet betaald worden?

Toegevoegd na 15 minuten:
Die uitspraak gaat niet over >mijn< bekeuring, maar over dezelfde admi kosten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op 15 juni 2012 heeft het Hof Leeuwarden echter geoordeeld dat het opleggen van een administratieve boete wel mag worden gedaan. Dit i.t.t. wat de rechtbank in februari oordeelde. Wat het Hof wél bepaalde is dat je er wél tegen bezwaar mag maken. Want dat is/was dus nadrukkelijk uitgesloten op de bekeuring, en dat is dus niet juist. Conclusie: je mag wel bezwaar maken, maar de administratieve kosten moeten in beginsel wel betaald worden. Let op: de uit de uitspraak is van Hof Leeuwarden. Het is mogelijk dat een ander Hof er anders over oordeelt. Tot de Hoge Raad beslist. Inhoudsindicatie uitspraak Hof: 'Tegen het in rekening brengen van administratiekosten kan in de procedure tegen de oplegging van de administratieve sanctie wèl beroep worden ingesteld. Dat beroep slaagt niet. Nationale en internationale regelgeving staan niet in de weg aan het in rekening brengen van administratiekosten in WAHV-zaken.' Toegevoegd na 3 minuten: Zie tevens: http://www.nu.nl/binnenland/2836146/justitie-mag-administratiekosten-bekeuring-rekenen.html

Bronnen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.as...

Als de bekeuring ongegrond is verklaard hoef je de administratiekosten ook niet te betalen. De kosten is nu voor hun zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100