Schoondochter verblijft in huis van ex schoonouders. Die hebben haar aangegeven dat ze eruit moet. Mogen ouders er een ander slot op zetten ?

Er is al 2x een aangetekende brief naar haar verstuurd met een datum dat ze eruit moet zijn. Wat nu als ze dat niet doet. Mogen zij er dan andere sloten op zetten? Ze heeft nog nooit een cent huur betaald, er is geen overeenkomst niks.

Weet jij het antwoord?

/2500

het is hun huis, dus mogen ze de sloten vervangen. als ze ingeschreven staat moeten de schoonouders wel zorgen dat ze uitgeschreven wordt.

een eigenaar mag in zijn huis een nieuw slot zetten. als er een betalende huurder met contract in woont, zal de eigenaar de huurder nieuwe sleutels overhandigen. nu daar geen sprake van is en er kennelijk (?) geen afspraken zijn dat de schoondochter daar mag wonen, lijkt mij dat er zeker een nieuw slot op mag. Toegevoegd na 2 minuten: als de schoondochter daar vroeger wel woonde is zij misschien op het adres ingeschreven, dat moet dan wel veranderen: officieel uitschrijven dus. een sociaal raadsman kan meer juridisch advies geven, of een juridisch loket.

Als ik het zo lees dan woont de schoondochter daadwerkelijk in. Een huurder is dan beschermt. Dat wil zeggen dat deze rechten heeft en als er onderling geen overeenkomst is om de woning te verlaten zal dit via de rechter afgedwongen moeten worden. Het betreden van de woning kan zelfs gezien worden als huisvredebreuk, een misdrijf. Het gaat er in de wet namelijk niet zo zeer om van wie de woning is maar meer wie er daadwerkelijk verblijft. Kijk bijvoorbeeld naar krakers. Ze betalen geen cent en zitten er tegen de wil van de eigenaar. Toch is het hun woning en moeten ze er via de rechter uitgezet wonen. Win informatie in bij het juridisch loket of de rechtsbijstand want dit gaat een slepend verhaal worden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100