hoe krijg ik een huurder uit huis?

Sinds januari heb ik een kamer verhuurd in mijn eigen woning. (hospitacontract) Nu heeft de huurder deze maand geen huur betaald en weigert met mij in contact te treden. Beantwoord geen telefoon, email, opent zijn deur niet als ik aanklop. Ik heb aangetekend de huur opgezegd, met opzegtermijn van 3 maanden. Huurder haalt de brief niet op. (ontvangstbewijs blijft liggen).
Kan ik huurder er na 3 maanden gewoon uitzetten en sloten veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is duidelijk geen zuivere koffie! 1) Of het helpt of niet; ik zou toch voor de zekerheid een aangifte doen bij de politie en vragen hoe verder te handelen daar je het vermoeden hebt dat er een onveilige situatie kan ontstaan. 2) Neem eens contact op met: IntoCash voor Buitengerechtelijke Huurincasso. Tel. 010-4373950. GRATIS Incasso / Dossier inzage / advies. Lees meer op het web over IntoCash.nl. http://www.intocash.nl/Huurincasso/Buitengerechtelijke__Procedure/ Toegevoegd na 1 uur: De hospita mag binnen de eerste 9 maanden de huur opzeggen zonder opgaaf van redenen. Wel geldt een opzegtermijn van 3 maanden. Wanneer er in dit geval de aangetekende brief niet wordt opgehaald, zou ik overwegen deze brief alsnog via een deurwaarder laten bezorgen. Zo sta je dacht ik sterker met dit bewijs van opzegging. Na 9 maanden geldt voor de huurder vrijwel dezelfde huurbescherming als voor andere kamerverhuurders. Voordat men gaat denken aan electriciteit afsluiten of sloten veranderen, kan het verstandig zijn deze klacht bij de politie kenbaar te maken. Zodat men op de hoogte is van dit dubieus gedrag, waardoor er onzekerheid ontstaat over de veiligheid van de hospita. Alleen de hospita zelf kan inschatten of dit wel of niet nodig is. Zoveel als mogelijk het huiswerk doen om tot de beste gang van zaken te kunnen komen. Vandaar ook mijn info over IntoCash. Gratis advies of begeleiding, waar vind je dat nog tegenwoordig? Iemand die iets beters weet? Meldt dit nu !!

Nee, een ontruiming zal via de rechter moeten plaatsvinden. Meestal wordt er naar de rechter gegaan voor een betalingsdwang of ontbinding huurcontract bij een betalingsachterstand van 3 maanden. Als de rechter hierin beslist in je voordeel zal er een ontruiming mogelijk zijn. Het is wettelijk niet toegestaan, maar je kan de electriciteit afsluiten van de kamer. Dan moet de huurder naar de rechter om dit weer aangesloten te krijgen. Succes,

Het is natuurlijk mogelijk dat hijzelf in grote problemen is: verslaafd of in grote geldnood. Zijn gedrag wijst op de primitieve strategie "verschuilen" (de andere twee zijn vechten en vluchten; hier niet aan de orde). Als daar aanwijzingen voor zijn, kan het verstandig zijn maatschappelijk werk van de gemeente te benaderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100