Hoe kom je aan een postadres / fictief verblijfadres?

Het gaat om een gezin dat wegens een niet functionerende schuldhulpverlening en maatschappelijk werk op straat is gezet (ja dat kan in Nederland)

Op het moment is hier ook een advocaat mee bezig, maar dit kost tijd. Het gezin (2volw en 2kind) verblijft in een 2 kamerappartement van iemand anders, omdat diegene er vaak zelf niet is, maar kunnen/mogen zich daar niet inschrijven.

Gezinsopvang bestaat niet in Nederland (wordt misschien eens tijd)

Nu zijn er instanties die post alleen sturen naar het adres dat bekend is in het GBA. Het is dus onmogelijk om deze post te ontvangen. Een adreswijziging doorgeven, of een postadres doorgeven heeft bij deze instanties dus geen zin.

Naar de gemeente (rotterdam) gaan om je uit te schrijven kan niet zonder je elders in te schrijven. Ook kan je niet zomaar een postadres nemen.

Begrijpelijk genoeg is het gezin niet van plan om gescheiden van elkaar tussen de junkies e.d. de zwerversopvang in te gaan.

Weet iemand wat voor mogelijkheden er zijn voor mensen in zo'n situatie? Officieel adres is dus niet mogelijk post op te halen, een adres veranderen naar huidige verblijfplek kan niet.

Het gaat dus om een officieel adres wat nodig is om bijvoorbeeld post van de belastingdienst te kunnen ontvangen. Het gaat dus NIET om inkomen, dat is er gelukkig wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een postadres kun je aanvragen bij de gemeente. Je moet dan echter wél aantonen dat je geen verblijfadres hebt, en ik begrijp dat deze mensen dit wel hebben. Het is niet toegestaan om op een ander adres te verblijven dan waar je staat ingeschreven, en in zo'n situatie kun je ook geen postadres krijgen. Dat kan wél als je kunt aantonen dat ze de ene keer bij kennis A logeren, de andere keer bij het leger des heils, en dan weer een tijdje bij kennis B. Lastige situatie. Ik zou eens advies vragen bij de gemeentelijke sociale dienst, misschien is het mogelijk is dat iemand anders optreedt als gemachtigde om de post te ontvangen, of kunnen zij nog iets betekenen mbt opvang?

het is heel eenvoudig. je moet iemand vinden die (meestal tegen betaling) bereid is iemand anders (meestal een onbekende) op zijn/haar adres in te laten schrijven bij de gemeente. Toegevoegd na 2 minuten: degene die hiertoe bereid is, heeft meestal een klein inkomen en dát zal dan de reden zijn dat hij/zij dit wil doen. risico : hoe weet je zeker dat je al je post krijgt ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100