Ik zie drie mogelijkheden.
De eerste mogelijkheid is dat je alle beweringen die je doet, onderbouwt. Zorg dat je de misstanden feitelijk noemt, inclusief plaats, datum en voorafgaande gebeurtenissen. Hierbij helpt het als je getuigen hebt die jouw verhaal kunnen bevestigen.
Zorg er daarbij voor dat je *gebeurtenissen* noemt. Vermijd het noemen van personen. Als je toch personen moet noemen, noem dan de functie (wel: "de secretaris"), en niet de naam (niet: "de heer Gerritsen").
De tweede mogelijkheid is dat je de misstanden anoniem aan de kaak stelt. Dat kan door een journalist in vertrouwen te nemen. Doe bij hem je verhaal.
Ook als je deze mogelijkheid kiest, zou je bovenstaande tips in acht moeten nemen, zowel vanwege het fatsoen als om je geloofwaardigheid zo hoog mogelijk te houden.
Een derde mogelijkheid is dat je een ombudsman benadert. Overleg in dat geval met de ombudsman welk doel je nastreeft: een klacht indienen, genoegdoening dan wel compensatie krijgen, de situatie verbeteren zodat na jou niet nog iemand in de problemen komt, iets anders?
Als wraak je doel is, kun je sowieso beter niets doen, wraak slaat meestal op jezelf terug.
Samen met de ombudsman kun je besluiten wat de beste manier is: de woningbouwvereniging benaderen, een (ander) onafhankelijk instituut inschakelen, de publiciteit zoeken, of een combinatie hiervan.
Ik hoop dat je iets hebt aan het bovenstaande. Ik wens je veel succes met je missie.