als je geen paspoort hebt kan je dan wel naar bijvoorbeeld sint-maarten vliegen omdat dit nederlands grondgebied is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat valt tegen. Je zult je identiteit moeten aantonen, niet omdat je naar het buitenland gaat, maar omdat je vliegt. Dat kan met een paspoort of een ID-kaart, misschien ook met een rijbewijs.

Ja, want een identiteitskaart is daar niet geldig: "De identiteitskaart is vooralsnog niet geldig in Kosovo. Ook is deze niet geldig in Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland." Toegevoegd na 31 seconden: Ik bedoelde natuurlijk Nee ipv Ja... :-)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Identiteitskaart

Je kan daar zonder paspoort niet heenvliegen, omdat het een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is. In theorie zou je wel zonder paspoort naar Bonaire (immers een Nederlandse gemeente) kunnen vliegen (zoals dat tussen de Franse overzeese gebiedsdelen zou kunnen), maar dat is in de wet (nog) uitgesloten, zoals dat er ook niet met de euro betaald wordt. Opmerkelijk genoeg vallen de Boven- en Benedenwindse Eilanden niet onder de Europese Unie, maar zijn hun inwoners wel Europese onderdanen, omdat hun paspoort een Nederlands én Europees paspoort is. Daardoor kunnen zij gebruik maken van de Schengenregels van vrije doorgang in Europa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100