Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als je geen paspoort hebt kan je dan wel naar bijvoorbeeld sint-maarten vliegen omdat dit nederlands grondgebied is?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wetgeving
929

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Dat valt tegen. Je zult je identiteit moeten aantonen, niet omdat je naar het buitenland gaat, maar omdat je vliegt. Dat kan met een paspoort of een ID-kaart, misschien ook met een rijbewijs.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja, want een identiteitskaart is daar niet geldig:
"De identiteitskaart is vooralsnog niet geldig in Kosovo. Ook is deze niet geldig in Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland."

Toegevoegd na 31 seconden:
Ik bedoelde natuurlijk Nee ipv Ja... :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je kan daar zonder paspoort niet heenvliegen, omdat het een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is. In theorie zou je wel zonder paspoort naar Bonaire (immers een Nederlandse gemeente) kunnen vliegen (zoals dat tussen de Franse overzeese gebiedsdelen zou kunnen), maar dat is in de wet (nog) uitgesloten, zoals dat er ook niet met de euro betaald wordt.

Opmerkelijk genoeg vallen de Boven- en Benedenwindse Eilanden niet onder de Europese Unie, maar zijn hun inwoners wel Europese onderdanen, omdat hun paspoort een Nederlands én Europees paspoort is. Daardoor kunnen zij gebruik maken van de Schengenregels van vrije doorgang in Europa.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding