Als je weet dat iemand een zwak hard heeft en je laat hem voor de gein schrikken en hij valt dood neer, kun je dan veroordeeld worden?

kortom, die persoon schrikt zich letterlijk dood, wat gebeurt er dan wat betreft het onderzoek?

Toegevoegd na 21 uur:
harD moet uiteraard harT zijn. :/

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan 'dood door schuld' aan je broek krijgen maar.....hoe ze dat gaan bewijzen? Iemand moet dan getuige dat je wist van dat zwakke hart. Toegevoegd na 19 uur: De vraag is: Kan je veroordeeld worden. Het antwoord is: Ja je kunt veroordeeld worden. De bewijslast is natuurlijk moeilijk. Getuigen moeten verklare dat jij kennis had van het zwakke hart. Tevens moet er aangetoont worden dat de doodsoorzaak gekomen is van die schrik. Hoe ze dat kunnen aantonen???? De kans is dan ook klein dat er een veroordeling volgt maar het KAN dus wel.

Juridisch ga je vrijuit, moreel zal het je echter blijven volgen als je een geweten hebt. NIET DOEN dus.

In het Pantoffel-eierschaalschedelarrest werd mishandeling de dood ten gevolge hebbende ten laste gelegd, wat in deze situatie al niet van toepassing is, aangezien je hem met geen vinger hebt aangeraakt (ga ik vanuit). Daarnaast heeft het Hof de man wel veroordeeld (even het hele verhaal lezen dus voordat je deze als bron gebruikt!). In de praktijk zal dood door schuld niet bewezen kunnen worden (in juridische zin is het causale verband moeilijk aan te tonen: stierf hij door jouw handelen, of was het toeval?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100