Als je een blauw kenteken hebt moet je dan op het fietspad?

Bijvoorbeeld een Vespa met een blauw kenteken? Moet je dan altijd op het fietspad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, binnen en buiten de bebouwde kom. Toegevoegd na 1 minuut: Tenzij er natuurlijk geen fietspad is, dan mag je op de gewone weg, net als fietsers. Toegevoegd na 3 minuten: Er wordt wel flink gemopperd daarop trouwens, het is vaak ook levensgevaarlijk omdat ze niet altijd 25 rijden: http://www.fietsersbond.nl/nieuws/fietsersbond-wil-einde-aan-scheurende-scooters-op-amsterdamse-fietspaden

Dat hangt er vanaf: Met een brommer mag u niet op een fietspad rijden. Een snorfiets is wel toegestaan op een fietspad. Of u met een scooter op een fietspad mag rijden, hangt af van de maximale snelheid van uw scooter. Fietspad De volgende verkeersdeelnemers mogen gebruik maken van het fietspad: fietsers, snorfietsers,voetgangers. Het verkeersbord G11 geeft aan dat het om een verplicht fietspad gaat. Snorfietsers moeten dan op het fietspad rijden en bromfietsers op de rijbaan. Fiets/bromfietspad De volgende verkeersdeelnemers mogen gebruik maken van een fiets/bromfietspad: fietsers, snorfietsers, bromfietsers, voetgangers. Bromfietsers moeten binnen de bebouwde kom gebruik maken van de rijbaan voor het autoverkeer, tenzij er sprake is van een fiets/brompad. Het verkeersbord G12a geeft aan dat bromfietsers op het fiets/bromfietspad moeten rijden. Onverplicht fietspad De volgende verkeersdeelnemers mogen gebruik maken van een onverplicht fietspad: fietsers (met gewone en elektrische fiets), snorfietsers met elektromotor, snorfietsers met uitgeschakelde benzinemotor, voetgangers. Het verkeersbord G13 geeft aan dat het om een onverplicht fietspad gaat.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/br...

U kunt beter praten over een snorfietskenteken. Er zijn namelijk ook taxi's en klassiekers die met een blauwe kentekenplaat rondrijden. Een snorfiets volgt, tenzij anders aangegeven, de regels van een fiets en rijdt dus op het fietspad.

Alle snorfietsen en brommers die niet harder dan 25-hooguit 30 kmh. rijden krijgen een blauw kenteken en moeten op het fietspad rijden. Zit je daarboven met je brommer, dan krijg je een geel kenteken en dan moet je op de rijweg rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100