Waar kan je een klacht/tip indienen voor mensen die onterecht een uitkering krijgen van de regering ?

Er zijn mensen die zwart werken, veel rijker zijn dan mij en de regering oplichten door te doen alsof ze ziek zijn en geld geen hebben. Waar kan je die mensen aangeven, zodat ze daarmee worden geconfronteerd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je vermoedt dat mensen onterecht een uitkering ontvangen, kun je dit melden bij de desbetreffende uitkeringsinstantie. Die kan, als ze dat nodig vinden, een onderzoek instellen. Zwartwerken kun je melden bij de Belastingdienst. Zorg er wel voor dat je heel zeker weet dat je te maken hebt met iemand die de boel oplicht. Er zijn veel onzichtbare ziektes, en je zult echt niet de eerste zijn die iemand verdenkt van misbruik van voorzieningen puur doordat je gewoon niet het hele verhaal kent. Wees dus voorzichtig, een valse beschuldiging gaat iemand niet in de koude kleren zitten. Als je absolute bewijzen hebt: be my guest, ik heb een grondige hekel aan mensen die de kluit belazeren met sociale voorzieningen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie dat er intussen al meer antwoord zijn gegeven, en dat er steeds naar het UWV wordt gewezen. Niet elke zieke of gehandicapte krijgt een uitkering van het UWV, er zijn er ook genoeg die op het verkeerde moment ziek zijn geworden en "gewoon" in de Bijstand zitten. Je zult dus eerst moeten weten wat voor uitkering iemand ontvangt, en ze afhankelijk daarvan melden bij óf het UWV, óf de sociale dienst van de woonplaats van deze persoon.

Mensen met een arbeidsbeperking krijgen een uitkering van het uwv, dus daar zou je het kunnen melden.

Dat kun je melden via het UWV. Op hun website: Waar kan ik fraude melden? Denkt u dat iemand in uw omgeving fraudeert met een uitkering? Of kent u een bedrijf dat met UWV samenwerkt en heeft u concrete aanwijzingen dat dit bedrijf fraudeert met overheidsgeld of subsidies? Uw melding gaat naar het Centraal Meldpunt Fraude. Melden kan anoniem. Zelf brief schrijven Stuurt u ons liever een brief? Geef dan in ieder geval de naam, het adres en andere gegevens van de betrokken persoon of het bedrijf zo volledig mogelijk door. Beschrijf ook kort waarom u denkt dat deze persoon of dit bedrijf fraudeert. Stuur uw brief naar: Centraal Meldpunt Fraude UWV Antwoordnummer 13097 2501 VC Den Haag Telefonisch Wilt u eerst met een van onze medewerkers spreken? Bel ons dan; uw informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld. Als u de melding heeft opgestuurd Wij nemen alle meldingen in behandeling die bij ons binnenkomen. Wij mogen u niet van de afhandeling op de hoogte houden. Dit komt door onze geheimhoudingsplicht die staat in de wet SUWI. Wij vragen hiervoor uw begrip. Toegevoegd na 8 minuten: Als het om bijstand gaat moet je dat melden bij de gemeente waar de persoon woont. Dat kun je meestal wel vinden via de website van de gemeente.

Het UWV heeft een online formulier waarmee je een vermoeden van fraude kunt doorgeven, zie de link hieronder. Bedenk je van tevoren wel goed of je dit echt wil en of je wel echt genoeg informatie hebt om je 'oordeel' op te vellen.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/klantenser...

Je bedoelt 'rijker dan ik', vermoed ik. Verschillende gemeenten hebben een 'kliklijn uitkeringsfraude' of iets met een soortgelijke naam. Het lijkt me overigens moeilijk om als buitenstaander vast te stellen of iemand onterecht een uitkering krijgt.

Je kan ook anoniem melden. 0800 7000 Www.meldmisdaad.nl

Denk er wel aan dat bv de Sociale dienst niet ingaat (of inging?) op anonieme meldingen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100