Hoe zit het met de auteursrechten van de publieke omroep?

Is het i.v.m. de auteursrechten mogelijk om stukken van bijv. éénvandaag/NOS-Journaal/DWDD/Pauw&Witteman/Nieuwsuur op Youtube te zetten?
En hoe zit het dan met het RTL Nieuws/Hart van Nederland/EditieNL? Is het op de commerciële omroepen ook weer anders geregeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op al die programma's die je noemt rust copyright, maar in de praktijk is er nauwelijks iets geregeld. Zoek op YouTube naar Pauw en Witteman, en je vindt honderden filmpjes. De Vara piekert er niet over om daar bezwaar tegen te maken, omdat het alleen maar reclame is. De Vara wil alleen maar kijkers en het maakt dan niet uit of dat gebeurt via TV, uitzending gemist, de PW site, of youtube. Wat wèl is geregeld, is dat er mogelijkheden zijn om het aan te pakken als het uit de hand loopt. Als jij een website start waar je tegen betaling van 1 Euro een aflevering van Hart van Nederland of DWDD kunt zien, dan kan dat prima juridisch aangepakt worden. Je kunt dus rustig die programma's op youtube zetten, en zelfs als je je een keer vergist, dan is er nog niets aan de hand. Bij youtube zitten honderden mensen die niets anders doen dan filmpjes beoordelen, en zij weten precies wat wel en niet mag. Je filmpje wordt dan weggehaald, en je komt mogelijk pas in de problemen als je dat steeds maar blijft doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100