Wat te doen met boetes van je gestolen kentekenplaten?

Een maand terug zijn mijn kentekenplaten gestolen, ik heb uiteraard meteen aangifte gedaan en nieuwe kentekenplaten op mijn auto laten zetten. Ik krijg nu echter boetes binnen van deurwaarders voor het doorrijden na tanken. Wat kan ik hier aan doen of hoef ik niets te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je aangifte hebt gedaan geldt de datum van de aangifte. Zijn de benzine diefstallen van na die datum laat je die even aan de deurwaarder zien of stuur hun een brief met een kopie van de aangifte.

Neem telefonisch contact op en stuur naderhand een brief met een kopie van je aangifte naar de betreffende deurwaarder. Leg ze uit dat je kentekenplaten gestolen zijn en mogelijk dus gebruikt worden op een andere auto. Vertel ze tevens dat jij op dat tijdstip niet op die plaats bent geweest en stuur er een foto van jouw auto bij. Vertel er tevens in dat je eventueel wilt aantonen waar je op dat tijdstip wel was, dan kunnen hun het uitzoeken voor je in samenwerking met de politie.

Als er foto's zijn gemaakt dan heeft de auto bij de pomp andere kentekenplaten. Als het de eerste keer was staat op je nieuwe plaat een 1 die niet op de foto staat. Dus zoals eerder gezegd kopietjes sturen.

Altijd aanvechten! Om in dit soort gevallen gemakkelijk je gelijk te halen, is het belangrijk om niet alleen nieuwe platen te laten maken, maar bij diefstal een nieuw kentekenbewijs aan te vragen. Je krijgt dan duplicaatcode 1 op je kentekenbewijs, en je laat die 1 ook op je nieuwe platen zetten. Hiermee kan je altijd aantonen, dat een ander met jouw kenteken rondrijdt.

Gelukkig geld in dit soort gevallen ook; wie eist bewijst. De deurwaarder eist van jou een betaling echter kan jij aantonen dat jij het niet geweest bent, iets waar je geen zorgen om hoeft te maken als de aangifte is gedaan voor de benzine diefstal. Laat de deurwaarder per brief / e-mail weten dat jij op het moment van de diefstal geen houder meer was van het kenteken, geef in de brief aan wanneer je aangifte hebt gedaan van diefstal en het nummer van de aangifte. De deurwaarder dient dan de incasso terstond te stoppen. Is de aangifte gedaan na de diefstal heb je een probleem en ben ik bang dat je toch de deurwaarder moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100