is het waar dat je DigiD verloopt als je hem aan een belasting inspecteur heeft uitgeleend om je formulier in komsten belasting in te vullen?

ik wil mijn DigiD nu weer gebruiken bij mijn bank,die er om vraagt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een belastinginspecteur is in dienst van de belasting, deze inspecteerd of jij je gegevens goed hebt ingediend en zal niet om jou DigiD vragen omdat hij zelf rechtstreeks bij jou gegevens kan. Hij vult de gegevens ook niet voor je in. Een belastingconsulent vult wel jou gegevens, al dan niet tegen betaling in. Als je een gerennomeerd bedrijf hebt ingeschakeld hebben ze vaak zelf een certificaat om de gegevens te versturen en hebben ze jou DigiD niet nodig. Doe je het via een behulpzame buurman, dan moet het wel via DigiD, hooguit kunnen ze het wachtwoord verandert hebben, maar het verloopt niet. De belastingdienst kan toch niet zien of ij het zelf gedaan hebt of iemand anders?

Nee dat is niet waar. Geldigheidsduur Uw DigiD verloopt als u deze 1,5 jaar niet gebruikt. Dit is om veiligheidsredenen. Als u uw e-mailadres hebt opgegeven ontvangt u 30 dagen voordat uw DigiD verloopt een waarschuwing. Door uw DigiD een keer te gebruiken is deze weer 1,5 jaar geldig Een belasting inspecteur zou ook nooit naar uw DigiD gegevens moeten vragen. Zij kunnen sowieso bij uw gegevens. De gebruikersnaam en wachtwoord van uw DigiD zijn geheim en zou deze nooit met iemand anders moeten delen. Toegevoegd na 15 seconden: Bron toegevoed

Bronnen:
http://www.digid.nl/burger/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100