Kun je een minister c.q. staatssecretaris als burger verantwoordelijk stellen?

Sinds jaar en dag een conflict met de RWD en het OM over een auto die op mijn nam staat maar nooit heb gehad. De twee partijen verwijzen continue naar elkaar en het OM blijft maar bekeuringen sturen. Werken niet mee, en leggen de bewijslast bij mij. Ondanks diverse politieonderzoeken die mij in het gelijk stellen hebben ze er gewoon maling aan.

Is het bijvoorbeeld mogelijk de verantwoordelijke politici te laten gijzelen tot dit tot op het bot is uitgezocht alsmede bijvoorbeeld de leidinggevende van deze instituten (OM & RWD) en wat zijn de e.v.t. kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer een functionaris handelt vanuit een beroep of ambt, dan is hij niet automatisch hoofdelijk aansprakelijk. Dit is pas wanneer hem/haar wanbeleid te verwijten valt. Dit laatste is uiteraard moeilijk (praktisch niet) te bewijzen. Het beste kun je deze vraag neerleggen bij de politie. Een juridische wetswinkel kan jou ook zeer verdienstelijk zijn. Of zoals mijn voorganger al vermelde, een ombudsman. Eventuele kosten, die terecht zijn gemaakt, om je gelijk te halen, zijn te claimen bij de verantwoordelijke instantie.

het gijzelen van politici in eenkwestie als deze, lijkt me niet mogelijk en ook ongewenst. Een klacht bij de Nationale Ombudsman lijkt me een betere actie. Als jij in het gelijk gesteld wordt, zal die de overheid en de door haar ingestelde instanties genadeloos aan het kruis nagelen. http://www.ombudsman.nl/ succes er mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100