Welke kosten kunnen ontstaan door het loslaten van sprinkhanen in school?

Voor de examenstunt is het idee om een stuk of 100 a 150 sprinkhanen los te laten in school. Nu dreigt de school met juridische stappen en boetes ect. Tot hoever kan de school ons iets maken (juridisch) en welke boetes/kosten kunnen ze ons laten betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Buiten het feit dat ik dit niet heel erg grappig vind, kunnen er inderdaad kosten ontstaan. Zo kunnen sprinkhanen papieren vernielen, en kan de school professionele reinigingsdiensten inhuren om de beestjes te verjagen en te doden. Hierbij kunnen ook martialen als computers en dergelijke verloren gaan (gif tast elektronica aan). Deze kosten zijn te verhalen op die gene die de sprinkhanen loslaten. Over de boetes weet ik niks. Maar bovengenoemde heeft mijns inziens aangetoond dat het om financiële redenen niet verstandig is.

Daar valt geen exact bedrag op te plakken omdat het hier niet enkel om de juridische kosten voor de daad zelf gaat maar ook voor de mogelijke onkosten ivm de 'opruiming' van de sprinkhanen. Bovendien riskeer je ook een pak individuele kosten vanwege juridische stappen van ouders of leerkrachten die onverwachte nefaste gevolgen hebben ondervonden van dit spektakel. Bij dit soort stunten komen vaak meer onvoorziene, onaangename gevolgen te pas dan jij je nu kan inbeelden. Bovendien riskeer je ook nog één of meerdere dierenactivisten op jullie dak te krijgen. Het kostenplaatje van deze stunt kan wel eens oplopen tot een bedrag met meer dan 3 nullen. Dit soort grappen kon je enkele decennia geleden nog zo goed als ongestraft uithalen maar tegenwoordig zijn er zoveel ongekende regeltjes en wetten in verband met 'levend bewijsmateriaal' dat ik het er persoonlijk niet zou op wagen om wie dan ook met dit soort stunt uit te dagen. Persoonlijk zou ik dus gewoon afzien van deze stunt en iets anders bedenken dat bovendien niet uitlekt vooraleer het stuntmoment daar is. Wees creatief en overdonder jullie school met een stunt waarmee jullie tegelijk iets positiefs uitdragen naar de buitenwereld. Jullie zijn nog jong, jullie bedenken wel iets waarmee je een shockeffect kan bekomen waar nog jaren vol lof over nagepraat wordt. Have Fun Any Way!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100