Wanneer mag iemand perkeren op een invalide parkeerplaats? (zie uitleg)

Stel iemand neemt de auto van een invalide mee, daar zit dan zo'n vergunning op de ruit geplakt. Mag die persoon dan ook gebruik maken van alle invalide parkeerplaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de kaart is persoonsgebonden. Op de achterkant staan pasfoto en handtekening van de kaarthouder. Iemand anders mag de kaart niet gebruiken. Voor een B-kaart (bestuurders-) geldt dat alleen de gehandicapte bestuurder zijn/haar auto op een invalidenparkeerplaats mag zetten. Voor de P-kaart (passagiers-) geldt dat alleen wanneer de gehandicapte passagier in die auto vervoerd wordt, de auto geparkeerd mag worden op een IPP. Dat werkt overigens heel simpel: alleen kaarthouders mogen parkeren op een IPP. Het is niet toegestaan om andermans kaart te gebruiken.

De enige die op een invalide parkeerplaats mogen staan zijn de kaarthouders zelf. Dus verder niemand ook niet een kennis of familielid die even de auto leent.

Een ontheffing staat geregistreerd op kenteken.Dus leen jij z,n auto , ja dan mag die auto in principe gewoon van deze parkeer plaatsen gebruik maken. Toegevoegd na 14 minuten: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/waar-mag-ik-met-een-gehandicaptenparkeerkaart-parkeren.html

Kaart is persoonsgebonden en soms voorzien van een kenteken. In alle gevallen staat er in de voorwaarden dat er enkel gebruik mag worden gemaakt van de kaart door de gebruiker welke de kaart na medische controle heeft verkregen. Misbruik kan een boete opleveren (onterecht gebruik) en tot inttrekking van de kaart leiden. Kortom het klinkt verleidelijk om de auto illegaal nee te zetten, maar bij ontdekking zijn de gevolgen groot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100