Kleding van een kind in het parkje gevonden, mannenschoenen ernaast, moet ik naar de politie gaan?

vanmorgen bij de hond uitlaten,

zag ik tegen een bankje aan een kinderfietsje staan, van een meisje (hij was knal roze) op dit bankje lag een regenjas, heren.. groot!
2 meter verderop stonden mannen schoenen, maat 44 dacht ik. (ongeveer, kon het niet goed lezen)
op een ander bankje, ongeveer 10 meter hiervandaan, lag een fietssleuteltje, roze.. met een gouden eiffeltorentje eraan.
Hoogstwaarschijnlijk van het fietsje.
Hiernaast lag een van spijkerstof gemaakt kledingstuk. ik zag een ritsje, dus misschien wel een broek. hierop zat een patroon van minnie mouse, dus waarschijnlijk van het meisj, mijn moeder en ik hebben in de bosjes gezocht naar meer aanwijzingen.

overigens hebben wij niks van al deze spullen aangeraakt, maar het is toch wel verdacht.

vooral de combinatie van mannen kleding.. van toch wel iemand die volwassen is.. en een meisje.. die de leeftijd van 12 nog niet bereikt heeft. misschien nog niet eens 10.

ik beschuldig niemand, maar er lopen een hoop gekken op deze wereld rond.

het parkje waar we dit alles gevonden hebben ligt praktisch naast de deur.

moet ik naar de politie?

Toegevoegd na 19 minuten:
Mijn vader is net even terug naar de speeltuin gelopen (mijn moeder wilde per se de politie niet bellen) alle spullen waren inmiddels weg..) hij vindt niet dat de politie op de hoogte gebracht moet worden.

heeft iemand een site waar ik nog ff een mailtje kan sturen? gewoon even een melding doen via internet?

want gewoon het negeren wil ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Direct. Ook al is het loos alarm ze zullen het op prijs stellen.

Dit ziet er wel verdacht uit; ik zou hier zeker melding van maken bij de politie en wel zo snel mogelijk!

Ja, je moet de politie bellen. Het is aan hen om te bepalen of ze er iets mee doen. Het zou natuurlijk een zieke grap kunnen zijn, maar dan nog...

Gewoon bellen, melding doen. 0900-8844. Als je ergens iets verdachts ziet, kan dat altijd. Dat doe ik ook als ik bijvoorbeeld ergens jongens bij het spoor zie lopen: je weet maar nooit. Het is dan aan de politie om uit te zoeken of er daadwerkelijk iets aan de hand is. Toegevoegd na 1 uur: Ik lees net je aanvulling. Ik zou alsnog bellen hoor, heb je zelf een mobiel? Je moeder kan wel iets vinden, maar als jij vindt dat je dit moet melden, moet je dat gewoon doen. Bovendien vindt iedereen die hier reageert dat dit wel degelijk meldenswaardig is, dus je hebt gewoon groot gelijk. Ik zou even bellen met het 0900-nummer, en daar het verhaal doen, inclusief de reden dat je niet eerder hebt gebeld en het feit dat je vader nu niets meer zag. Een site is er naar mijn weten niet, maar het regionale nummer is echt ook voor dit soort meldingen waarbij je niet zeker weet of er echt iets.

Ja, absoluut de politie bellen! Dit klinkt niet goed! Beter dat je wel belt en er niets aan de hand is, dan dat je niet belt en er wel iets aan de hand is. Alarm slaan dus!

09008844 geen alarm wel politie. Direct bellen! Je vergeeft het jezelf nooit als er wel iets aan de hand is.

Ik zie dat je twijfels hebt over het bellen van 112. Je kunt dan ook bellen met 0900 8844. Dat is het landelijke nummer voor meldingen aan de politie die iets minder haast hebben. Dan kunnen zij wel beoordelen of er toch spoed achter gezet moet worden. Ook weten ze daar wel of er sprake is van een vermissing of niet. Toegevoegd na 46 seconden: haha, 3 dezelfde reacties binnen 1 minuut: bellen dus! laat je nog weten of er wat uitkomt?

Bronnen:
http://www.politie.nl/Contact/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100