Dragen ze in de nederlandse gevangenis ook de zelfde kleding?

In amerikaanse films hebben ze meestal een oranje overal aan, ook heb ik wel eens rode overals in een film gezien, maar is dat in nederland ook zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Gevangenen mogen in Nederland sinds 1983 eigen kleding dragen. Nederland was het eerste land ter wereld die de verplichte gevangeniskleding afschaftte. Onderzoek had namenlijk uitgewezen dat het uniform als vernederend werd ervaren." Ben even stil van die laatste zin... "wordt als vernederend ervaren" Oftewel: hoe kunnen we die luitjes nog meer in de watten leggen...

Bronnen:
http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.ca...

Nee in nederland dragen ze gewone eigen kleding,men heeft daar zelfs de mogelijkheid om de kleding te wassen. Als ze in de laatste maanden zitten ,zogenaamd half open kamp waar ze ook kunnen werken krijgen ze een overall aan die veel te groot is ,dat is voor het geval als ze willen ontsnappen niet zo snel kunnen lopen.

Nee, dat is in Nederland niet zo. Ik heb zo het vermoeden dat het in Nederland ook is afgeschaft als bezuinigingsmaatregel. Speciale gevangeniskleding kost toch ook weer een hoop extra? Om niet te spreken van wassen, onderhoud etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100