Als het stoplicht op groen springt. Ben je dan VERPLICHT door te rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de vraag omdraait : Ben je verplicht te stoppen als het verkeerslicht op rood springt? Raar maar waar: logisch zal iedereen zeggen ! Met groen ligt het anders : Alleen als er iemand achter je staat die ook wil doorrijden. moet je dan door rijden ! Ik dacht niet dat je bekeurd kan worden wanneer je als enige voor het groene licht staat en niet doorrijdt...!

Ja, ingevolge artikel 62, 68 en 92 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 is het een strafbaar feit om niet door te rijden bij een groen signaal van het verkeerslicht. Artikel 62 regelt dat je een gebod op dient te volgen. Artikel 68 geeft aan dat je moet doorrijden bij groen, dus een gebod Artikel 92 geeft aan dat het overtreden van artikel 62 een strafbaar feit is. Als je niet doorrijdt bij groen, overtreed je een gebod en ten gevolge van artikel 92 is dat strafbaar.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/Hoof...

ja dat ben je verplicht , een tijdje geleden is er een bekeuring uitgedeeld aan een bestuurder die voor groen licht stil bleef staan omdat op dat moment een kat voor zijn auto overstak , hoe de man ook protesteerde de man kreeg de bekeuring de agent vond maar dat hij over de kat heen moest rijden , een rechtszaak volgde en deze man is vrijgesproken , maar voor groen licht blijven staan is strafbaar , mits je pech hebt en dat kan aantonen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100