Kan ik de moordenaar van mijn kat aangeven bij de politie?

Onze kat Guusje is al een paar dagen niet meer binnen geweest. Hij is ziek en als hij zijn medicijnen niet krijgt wordt hij zwak en kan moeilijk lopen. Onze buurman is een grote kattenhater (hij heeft ook een voliere). Gisteren wou de kat naar buiten (hij loopt al 10 jaar bij ons buiten). En de andere dag was hij nog steeds niet terug binnen wat niks voor hem is. We hebben onze tuin 50 keer afgelopen en in ieder struikje en plantje gekeken. We besloten om de buurman eens te bellen hij pakte op en deed erg lief en zou overal gaan zoeken, later belde hij terug dat hij de kat niet heeft kunnen vinden. Die avond was ik in de tuin de hond aan het uitlaten en hoorde bij de buren dat iemand een gat aan het dichtgooien was en dit stevig aanduwde. Dit kan natuurlijk altijd maar het lijkt me niet dat je s'avonds om half 12 een plantje gaat planten. Hoe kan ik aan bewijs komen dat hij dit heeft gedaan? en stel dat ik zijn tuin snachts in ga en onze kat dood vind kan ik hier dan mee naar de politie? Ik hoop dat iemand me snel kan helpen, alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schakel via 144 de dierenpolitie in. Gelukkig worden mensen die dieren mishandelen fors aangepakt, men ziet eindelijk in dat een dier geen ding is. De dierenpolitie zou evt de inhoud van het gat onderzoeken. Omdat het vreemd gedrag is en er een mogelijke verklaring voor is, zou ik deze weg pogen te bewandelen. Waar je echt op moet letten: Noem de buurman NIET moordenaar. Ga NIET zelf in zijn tuin graven Toegevoegd na 3 minuten: Als je iemand moordenaar noemt is dat enorm beledigend. Alleen iemand die mensen vermoord is een moordenaar. Je zou dan de term dierenmoordenaar kunnen gebruiken maar dan moet BEWEZEN zijn dat hij je kat vermoord heeft. Dat kun je (nu nog) niet. Kijk dus uit dat je zelf geen strafbaar feit pleegt, straks heb je een boete (of erger) bovenop je verdriet.....

Ga met dít verhaal naar de politie, ga niet zelf op onderzoek uit. Hoe erg het ook is wat hij heeft gedaan, je mag niet zomaar in de tuin van je buurman komen. Met illegaal verkregen bewijsmateriaal kun je echt niet ver komen in een rechtszaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100