mag je daar zomaar een adres hebben?

een vriendin van mij zou het adres van haar man en zichzelf willen zetten bij haar ouders die een huurappartement betrekken. Ze zijn zeker niet van plan om "in te wonen" het gaat hen immers gewoon om een adres te hebben mag dit zonder medeweten van de verhuurder.misschien belangrijk:mijn vriendin woont wel in belgie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

voor diverse instanties geldt de inschrijving in het GBA (gemeentelijke basis administratie) als bewijs dat het opgegeven adres je woonadres is. Die inschrijving krijg je voor elkaar als je de gemeente kunt aantonen dat je daar woont. In geval van huren door bijvoorbeeld het huurcontract te laten zien. Of een onderhuurcontract. Of een document waarop de hoofdbewoner toestemming geeft erbij te komen wonen.

Bronnen:
een keer uitgezocht

volgens mij wel als het om een postadres gaat....maar als je het als woonadres opgeeft en je er niet woont krijg je problemen!

misschien de belgische wooncorporaties andere regels hebben dan in NL hier mag je alleen op adres als je er ook daadwerkelijk woont en het schriftelijk hebt gemeld met handtekening van de huidige bewoner aan de woningbouwvereniging

Iedere Nederlandse staatsburger met een geldig paspoort zonder een vaste woon- en verblijfplaats kan zich tijdelijk bij ons (maar ook bij anderen) laten inschrijven. De praktijk leert dat het vaak om mensen gaat die in het buitenland werken en/of wonen, relatieproblemen hebben of in afwachting zijn van een andere woning terwijl ze de huidige woning al hebben opgezegd. Er zijn uiteraard ook andere redenen. Een inschrijfadres is zoals gezegd bedoeld en zelfs verplicht voor elke Nederlander en niet-Nederlander met een geldig paspoort zonder vaste woon- en verblijfplaats. Voor meer info over de Wet gemeentelijke basisadministratie raadpleeg Wetboek Briefadres – klik hier ( met name de onderdelen: Wet Gemeentelijke Basis Administratie, artikelen 1, 33, 49, 65, 66, 67, 70, Kieswet - artikelen M 2, M 3, M 4, Algemene Wet Bestuursrecht - artikelen 8.37 en 8.38, Wetboek van Strafrecht - artikelen 271 en 273 B). Een inschrijfadres is geen schuiladres! In de GBA (gemeentelijke basisadministratie van persoonsgegevens, voorheen bevolkingsregister) kent men enkel een woonadres en een briefadres. Iedereen die in Nederland op een bepaald adres verblijft is verplicht zich te laten inschrijven bij de gemeente op dat adres. Een briefadres wordt enkel verleend aan die personen die geen vaste verblijfplaats hebben. Een vertrek naar het buitenland is dan ook geen reden voor het verlenen van een briefadres door de gemeente, evenmin het feit dat men weliswaar op een bepaald adres verblijft, maar men aangeeft zich hier niet te kunnen laten inschrijven omdat dat eventueel gevolgen heeft voor de hoofdbewoners (denk hierbij aan huursubsidie of eventuele uitkeringen). Indien iemand in een bepaalde periode op 2 of meerdere adressen verblijft kijkt men naar het adres waar iemand gedurende een bepaalde periode met meest zal verblijven. Op dat adres moet diegene zich dan laten inschrijven. Sommige mensen bezitten of huren meerdere woningen. Ook in dat geval moet men zich laten inschrijven op het adres waar men het meest verblijft. Inschrijven op meerdere adressen is niet mogelijk in de GBA. Mijn zuster woonde voor 11/2 jaar in Zweden, maar was zg op vakantie. Om de paar maanden was ze een paar dagen in NL. Ze had wildelely als postadres opgegeven aan de officiele instanties. Dit heeft geen probleem opgeleverd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Adres_(woonplaats)
http://www.inschrijfadres.nl/postadres_par...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100