Kan je door scheiding voor je kinderen een dubbele set identiteitskaarten aanvragen?

De kinderen gaan met de vader vaker naar het buitenland, maar ik zou het zelf ook handig vinden om identiteitskaarten te hebben van ze, ivm aanvragen van bepaalde dingen. Is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, dit is niet mogelijk, als je een nieuwe id aanvraagd moet je de oude inleveren, het is wel mogelijk zowel een paspoort, als id te hebben

Dit doet er niet toe, maar misschien erg handig om te weten. wanneer de kinderen met de vader naar het buitenland gaan, is het handig om de zorgverzekeringsmaatschappij op te bellen voor een buitenlands verzekeringsbewijs. Zo heb je bijvoorbeeld de European Health Insurance Card (EHIC) om mee te nemen naar de meeste landen in Europa. Voor landen buiten Europa geldt weer een andere regeling, maar dat is te bespreken met de verzekeringsmaatschappij. Ik begrijp dat het geen antwoord is op je vraag, overigens is het antwoord dat al is gegeven het perfecte antwoord. Maar het is toch handig om te weten als je er niet aan had gedacht.

Bronnen:
Zorgverzekeringsmaatschappij

ja ik ben al 26 en mijn man en ik zijn gescheiden en mijn kind is twaalf en hij heeft twee identiteitskaarten

Voor het aanvragen van bepaalde dingen raar hoor. de kinderen hebben een id kaart en die is van hun dus als je de kaart nodig hebt voor bepaalde (onbegrijpelijke dingen) dan doe je dat als ze bij je zijn. De kaart moeten ze namelijk altijd bij zich hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100