Ik heb een tablet besteld uit china, krijg ik nu nog een aanslag? (19% btw) zie info.

Ik heb een tablet besteld uit china inclusief verzendkosten totaal 175 euro. De tablet heb ik vandaag binnen gekregen, mijn vader heeft het pakket aangenomen en hoefde de koerier niks te betalen. Op de bon is vermeld dat het bedrag van de tablet totaal $85 kost dus sowieso lager, maar krijg ik nu dan niet achteraf nog een aanslag of heb ik mazzel gehad? Ben er trouwens erg blij mee met de tab, onvoorstelbaar dat die tabs daar zoveel goedkoper zijn.:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk eens of er op de verpakking een sticker van de verzender staat en of daar misschien het woord 'gift' op is aangekruist. Dan ligt de import en -naheffing een stuk hoger nog. De kans is dan heel erg klein dat er nog iets van de belastingdienst volgt, omdat de verzender het als geschenk naar je heeft toegestuurd.

Bronnen:
Eigen ervaring met import artikelen uit Azie.

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat je toch nog invoerrechten en btw moet betalen. Zie onderstaande link

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/2807...

Het tablet is inclusief verzendkosten duurder dan €150,00, u bent verplicht zowel 6,7% douanerechten (invoerechten) als 19% omzetbelasting (BTW) te betalen. Vermoedelijk heeft het koeriersbedrijf geen melding van uw pakket gemaakt en is er geen aangifte gedaan. Heeft de douane het pakket op volgen staan dan krijgt u vanzelf een aanslag over het tablet inclusief een fikse boete.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100