als mijn vriend een woning koopt, en ik ga bij hem inwonen met een samenlevingscontract, en het gaat fout, heb ik dan ook nog iets van rechten?

mijn vriend gaat dus een huisje kopen, en ik kom bij hem wonen. als het nu fout gaat na een tijdje, heb ik dan ook nog wat van rechten? aangezien ik natuurlijk wel nu ook meebetaal aan alle lasten???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw vriend koopt een huis en dat huis blijft alleen op zijn naam, want hij betaalt te hypotheek. Dan heb jij geen rechten op dat huis als het fout zou gaan. Hoe jullie de lasten verdelen, dat komt in het samenlevingscontract. Hij betaalt bijvoorbeeld het wonen. En jij betaalt andere kosten. Ook weer afhankelijk van jullie inkomen. Of alle kosten gaan op een hoop en worden verdeeld. Als het fout gaat, dan moet het niet zo kunnen zijn dat jouw vriend jou het huis uitgooit en jij op straat komt te staan. Daar moet je dus een regeling voor treffen. Dat er een termijn in het contract komt. En zorg er voor dat jij altijd wat achter de hand hebt voor jezelf. Zodat je niet helemaal afhankelijk van je vriend wordt.

Dat zijn nu precies de afspraken die je moet vastleggen in een samenlevingscontract.

Maar volgens mij is het ook zo dat als jij langer dan een half jaar bij hem inwoont en jij kan aantonen dat jij wel weldegelijk hebt bijgedrage in het huishouden, hetzij met schoonmaken/koken of lasten betalen, dan heb jij zeer zeker recht op een bedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100