Mag ik dit mes invoeren?

Toegevoegd na 1 minuut:
Is het toegestaan dit mes in te voeren vanuit Amerika zoja komen er dan nog importkosten bij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, maar zo'n mes neem je makkelijk mee in een portemonnee. Niet aan te raden want er zit hoge boete aan, maar als je hem heel graag mee wilt dan kan je hem wel meenemen in iets anders waar weel metaal in zit.

Nee, dat mag niet. Zie hier meer: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/welke-wapens-zijn-verboden Wees a.u.b. voorzichtig. Ga je dit stiekem toch invoeren en heb je dit in je handbagage tijdens het vliegen, dan beland je 100% zeker in de cel. Of je geeft het aan bij de douane, maar dan ben je het sowieso ook kwijt. Beschik je over de juiste (wapen) vergunningen, dan wordt het een ander verhaal. Meer daarover: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/wapenvergunning-aanvragen/soorten-wapenvergunning

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wa...

Deze voorgaande antwoorden geven je geen duidelijkheid. Dit komt ook omdat we niet alles weten over het mes. Bepaalde messen mag je namelijk gewoon invoeren. Messen in de volgende categorieën mogen NIET worden ingevoerd: - stiletto’s; - werpmessen; - vlindermessen; Hieronder is een citaat uit de Wet Wapens en Munitie, een mes wordt als een wapen gezien als: 1°. stiletto's, valmessen en vlindermessen, een en ander indien het lemmet: a. meer dan een snijkant heeft; b. 7 cm of langer en 14 mm of smaller is; c. 9 cm of langer is; of d. van een stootplaat is voorzien; 2°. andere opvouwbare messen, indien: a. het lemmet meer dan een snijkant heeft; of b. de lengte in opengevouwen toestand langer dan 28 cm is; Dit betekend dus dat je zelf even moet kijken hoelang het mes is en of het 1 of 2 snijkanten heeft. De lengte gaat over het lemet, dus het mes excl. handvat.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/geld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100