is er een wet die aangeeft wat een reactie termijn mag zijn in een brief en stelt wat als er na die reactie termijn het vervolgs is ?

dus bv binnen 14 dagen reageren

ik ben dus expliciet op zoek naar een wetsartikel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is geen termijn voor vastgesteld in de wet. Er is zelfs uberhaupt geen verplichting om op een brief te reageren. Als je je brief verstuurde aan een overheidsorganisatie ligt dat soms anders. Het is volgens de Nationaal Ombudsman netjes om binnen 14 dagen te reageren. Zo nee, dan kun je daarover een klacht indienen.

Daar is geen wettelijke termijn voor. Die is er aleen voor bezwaarschriften en andere officiele stukken. Wat je zelf kunt doen is een reactie termijn in de brief zetten met de consequentie daarbij als er niet op tijd gereageerd wordt. Je zal zo'n brief wel altijd aangetekend moeten versturen zodat je naderhand kunt aantonen dat de brief is ontvangen. Tevens moet de reactie termijn reeel zijn, dus bv geen 2 dagen.

Er zijn in allerlei wetgevingen minimale reactie en beslissingstermijnen aan gegeven, deze variëren tussen de 14 dagen en een maand. Om deze hier allemaal neer te zetten is wat heel veel werk. Als jij wat specifieker aan kunt geven waarom het gaat kunnen wij ook gericht antwoord geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100