Kunnen wij de politie nu nog serieus nemen?

Dit N.a.v. een uitzending van Peter R. de Vries.
Over mobiele flitsteams die zelf veel te hard rijden.
Rijbewijzen die niet worden ingenomen.
Boette's die ze zouden moeten betalen hoeft nietm eer
Kortom; allemaal vriendjespolitiek.

Ik heb nu nog nauwelijks respect voor de politie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, zo lang zij met een gummiknuppel en handboeien rondlopen, neem ik ze, om problemen te voorkomen, vrij serieus. Als je het specifiek over het flitsteam hebt... dat neem ik al jaren niet meer serieus, dat wil zeggen: De redenen om te flitsen neem ik al jaren niet meer serieus. Ze staan namelijk niet op plekken waar de verkeersveiligheid in het geding is, maar voornamelijk op plekken waar het goed "vangen" is.

Nee. Ik heb de politie persoonlijk nooit serieus genomen, dit omdat ze voor mij alleen maar last hebben betekend. Ik heb ze vaak nodig gehad (echt nodig) en nooit zijn ze op tijd geweest, en altijd punctueel en stipt als het gaat om hun eigen portemonnee, want bonnetjes uitschrijven kunnen ze maar al te goed. Stelletje beunhazen die meer respect verwachten dan dat ze met zijn allen bij elkaar verdienen.

Vind het niet respecteren van de politie te ver gaan, hun imago heeft wel een flinke deuk opgelopen. Het viel mij wel op dat alle boetes bij elkaar opgeteld (nog geen €7.500), redelijk laag was voor 2 maanden volgen en alleen de erge gevallen zijn natuurlijk laten zien. Er was 1 flitsagent die in totaal ruim €4.000 bij elkaar aan boetes zou moeten hebben gehad. Dit geeft voor mij aan dat het eigenlijk nog wel mee valt. Natuurlijk is het heel erg fout wat die gasten gedaan hebben, maar zoals zo vaak in deze samenleving voorkomt, het is een kleine groep die het voor de rest verpest!

Tuurlijk moet je de politie serieus nemen. Bij de polotie werken mensen die soms ook wel eens beslssingen nemen die achteraf misschien minder handig waren, maar dat neemt niet weg dat verreweg de meeste agenten zeer integer en serieus te werk gaan. Ik denk dat je dit werk niet met een bepaalde missie kunt doen! Neem jij Peter R de Vries seieus?? Is ook maar gewoon een kijkciijferfabriek hoor. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel natuurlijk: Je kunt dit werk niet ZONDER een bepaalde missie doen!

Ik heb altijd respect gehad voor de politie en ben opgegroeid met de idee dat de politie je beste vriend is en je redder in de nood, en heb nooit redenen gehad om aan te nemen dat dat niet zo was. Tot ik enkele maanden geleden voor het eerst van dichtbij met problemen te maken kreeg die de politie geacht word op te lossen, en meerdere malen heb mogen voelen dat het respect beslist niet wederzijds is. Aan criminele buren wordt je geacht je niet te storen ; zij hebben hun handen al vol genoeg aan het aaien en paaien van dat tuig teneinde zelf niet te vaak van discriminatie beticht te worden. Dat probleem zit natuurlijk hoger, niet bij de jongens in het uniform (die vaak overigens ook een behoorlijk gefrustreerde indruk maken). Maar ik ben persoonlijk wel klaar met meneer Agent. Ik gedrag me omdat ik gewoon een brave burger ben en er van overtuigd ben dat we een leukere samenleving hebben als we ons allemáál fatsoenlijk gedragen, maar voor het verwijderen van de kankergezwellen in de maatschappij, hoef je het van de politie duidelijk niet te hebben.

Je hebt eigenlijk vrij weinig keus, je moet de politie wel serieus nemen/respecteren. Het is namelijk een collectief goed om de veiligheid van de burger te garanderen. Zodra dat wegvalt, staat je veiligheid niet meer garant. Alhoewel ik zelf moet toegeven dat de politie tegenwoordig overal met de Franse slag mee om gaat. Naast dat vriendjespolitiek-gedoe, zijn er duidelijke zaken waar gewoon geen aars mee wordt gedaan. Er is bij ons een half jaar geleden melding gedaan van mishandeling. Diegene heeft nooit meer iets van de politie gehoord. In eerste instantie mocht diegene al helemaal geen aangifte doen, omdat dat partijdigheid in de zaak zou veroorzaken. Daar snap ik dus helemaal niets van. Ik heb dus door meerdere (lees: op z'n minst een stuk of 20) van dit soort voorbeelden géén sympathie of respect voor de politie. Zodra ze mij ook maar 1x lastig vallen, omdat mijn licht te zwak is op mijn fiets of iets anders belachelijks, zal ik dan ook boos worden. Maar helaas heb ik geen keus en moet ik toch netjes blijven, want dit systeem moet mijn veiligheid wel garanderen. Je moet het geloven, net als economie denk ik dan maar. Hoe belachelijk ze soms ook zijn.

Nee, P d de V. laat ons zien dat we dat niet kunnen... macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut... Ze vragen er zelf om... En kijk nu zelf... Bij het schietincident op het strand was een politiekogel gebruikt... En nu moeten die schietgrage handjes verantwoording afleggen en nu zijn ze helemaal ontdaan door de regels van hechtenis en alles dat daarbij hoort... Dus zij hebben regels die als ze er zelf mee te maken krijgen leidt tot "ontdaan zijn"... Als je snapt wat ik bedoel... We kunnen de politie niet meer serieus nemen, dat konden we al nooit, maar nu wordt het getoond aan het volk... Dat is nu een groot voordeel van deze tijd, niets blijft meer onder de pet...

Natuurlijk moeten we de politie wel serieus blijven nemen. je kunt niet een enorm grote groep aankijken op de fouten van een paar individuen. Er zijn heel veel politiemensen die zich wél aan de regels houden en die heel ander werk doen: recherchewerk, wijkagent, naar gevaarlijke situaties gaan om het voor jou en mij veilig te houden. Dus ja, mensen die fouten maken aanspreken op hun gedrag en verder respect blijven tonen voor de rest.

Nadat ik zag dat die agent verschillende keren uitgekafferd werd door die (turkse)gast met die mercedes,en er NIET op reageerde is het voor mij over met die gasten. Een oude vrouw bij mij in de straat van 82 jaar op de fiets een bekeuring geven(kapot achterlicht)...tjonge jonge ..wat een macho's he?

Nee, ooit ben ik staande gehouden omdat ik, acheraf bleek, op een inbreker leek die net daarvoor zijn slag had geslagen. Alleen werd mij totaal niet verteld hoe en wat, mijn tas werd doorzocht en ik moest mijn id laten zien. Terwijl ik gewoon van mijn werk naar huis reed. Toen had ik wel een beetje gehad met de juten. Daarnaast vind ik de flitscontroles ook niet helemaal juist. En als je fiets gestolen wordt, geven de juten niet thuis. Dus nee, ik heb het niet zo op de juten.

NEE.!! Zie volgende vraag. http://m.goeievraag.nl/vraag/27262

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100