Als je in geen enkel land ingeschreven bent als inwoner, moet je dan belasting betalen?

Stel dat iemand zich uitschrijft uit het land waarin hij is gevestigd, omdat hij of zij op wereldreis gaat. Als hij of zij dan onderweg allerlei werkjes doet om de kost te verdienen, is hij/zij dan belasting verschuldigd aan één of ander land?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nergens staat ingeschreven hoef je geen belasting te betalen, behalve als je werkgever dat voor je doet. Maar waarschijnlijk zal het dan vooral zwart werken zijn

Ja je moet dan wel belasting betalen. Is het niet via de btw :-) op de gekochte boodschappen dan wel via de loonbelasting. In de meeste belastingverdragen is bepaald dat het werkland van de werknemer het recht heeft belasting te heffen over het loon dat de werknemer daar verdient. Hierop is 1 uitzondering: het woonland van de werknemer heeft het recht om belasting te heffen als aan de volgende 3 voorwaarden wordt voldaan:zie bron Zolang je dus geen echt woonland hebt kun je dus ook niet belast worden in dat woonland maar dus ook niet de loonbelasting terugvragen. Je zult dus voornamelijk loonbelasting moeten als je in elk vreemd land gaat werken. Als dat land natuurlijk loonbelasting of iets dergelijks kent....?

Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100