Mag ik als 15 jarige een eenmanszaak opstarten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Het enige wat je hoeft te doen bij de oprichting van een eenmanszaak is je bedrijf inschrijven in het Handelsregister van de KvK. Je schrijft je persoonlijk in bij een kantoor van de Kamer van Koophandel. Wat heb je nodig om je in te schrijven? - een inschrijfformulier: http://www.kvk.nl/download/Formulier-1-inschrijving-eenmanszaak_tcm14-212823.pdf - een geldig legitimatiebewijs, bijvoorbeeld je paspoort of identiteitskaart.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/ondernemen/rechtsvormen/...

Het bovenstaande antwoord is niet correct. Een rechtspersoon oprichten kan pas vanf je zestiende, met toestemming van je ouders en de kantonrechter. Zie de link. Toegevoegd na 2 minuten: Toevoeging: onder de zestien kan het ook, maar dan zijn je ouders altijd aansprakelijk.

Bronnen:
http://www.startbedrijf.nl/artikel/minderj...

Ja dat mag maar wel onder een aantal voorwaarden. Dat heb ik zelf ondervonden in het verleden. Je moet dan bij de kantonrechter een meerderjaringsverklaring aanvragen, die stelt een toezichthouder aan, deze is niet meer nodig wanneer je meerderjarig bent. Een éénmanszaak is juridisch wel een rechtspersoon in tegenstelling wat ik hier lees.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100