Als je wordt aangehouden en je belandt voor een bepaalde tijd (2 weken of maanden) in de gevangenis, kun je dan ontslagen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je je werkgever niet volledig (en eerlijk) op de hoogte houdt van je reden van afwezigheid, dan kan dat blijkbaar niet. Anders wel. Dit vond ik online: "Een werknemer, die twee maanden in de gevangenis zit, wordt op staande voet ontslagen. Normaal is gevangenisstraf geen reden tot ontslag, maar omdat de werknemer zijn baas niet had ingelicht over de straf, vond de kantonrechter het ontslag op staande voet gegrond. Ziek De werknemer was op 1 september jl. als poederspuiter in dienst getreden en al op 31 oktober 2007 meldde hij zich ziek. Op uitnodigingen om het werk weer te hervatten werd niet gereageerd. Ook gaf hij geen gehoor aan de oproep om bij de bedrijfsarts te komen. Geweldsdelict Na nog een aantal vergeefse pogingen om met de werknemer in contact te komen, hoorde de werkgever op 5 december 2007 van de politie dat hij in hechtenis zat, 'wegens een geweldsdelict in de privésfeer'. Daarop ontsloeg de werkgever de werknemer per brief op staande voet. De werknemer verzette zich tegen het ontslag op staande voet. Volgens hem blijkt uit de jurisprudentie dat noch op overtreding van controlevoorschriften, noch op voorlopige detentie, ontslag of ontbinding volgt. Aanvullende omstandigheden De kantonrechter in Zutphen gaf hem daarin gelijk, maar omdat er sprake was van aanvullende omstandigheden, ontbond hij de arbeidsovereenkomst toch. Hij verweet het de werknemer met name dat hij zijn baas niet tijdig inlichtte over de reden van zijn afwezigheid en de duur ervan. Ook de korte duur van het dienstverband en de strubbelingen rond werkhervatting waar hij geen verklaring voor had, telden mee." http://www.penoactueel.nl/arbeidsrecht/werknemer-ontslagen-tijdens-gevangenisstraf-450.html

Als je baas niemand in dienst wil met een strafblad dan kan dat zeker. Ligt er ook wel een beetje aan wat de aanklacht is maar het is wel mogelijk.

dat kan maar hoeft niet. stel je werkt op een school als leerkracht en je moet zitten omdat je iemand hebt aangerand (rest van tijd die je mogelijk moet zitten krijg je voorwaardelijk onder een proeftijd) denk dat de koffertjes echt wel gepakt kunnen worden als de baas erachter komt. is het voor het uitzitten van boetes die zijn opgelopen kan het wat anders zijn, maar zal het ook afhankelijk kunnen zijn van de functie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100