kan ik als eigenaar van eigen woning voorkomen dat er "aso's"op de buurt komen wonen?

de vraag zegt alles kan ik voorkomen dat de woningcorporatie sociaal zwakke mensen in mijn buurt plaats terwijl ik huiseigenaar ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kun je niet voorkomen, en ja , het lkan wel gebeuren. Zelf hadden wij een koophuis in een wijk die langzaam in de lift zat en door het verkopen van huurwoningen steeds een stapje beter werd. Tot de vuurwerkramp in 2000 ; toen ging het al snel bergafwaarts, gedeeltelijk doordat veel mensen uit de vernietigde 'kanswijk' /'volksbuurt' daar gevestigd werden, onder andere in een rij woningen die eigenlijk dat jaar gesloopt zou worden. Langzaam maar zeker verloederde buurt. Lang verhaal kort, na bijna 10 jaar van steeds meer wietplantages, studentenhuizen, 'kleine zelfstandigen' en illegale onderverhuur, was de buurt eigenlijk - althans, in mijn optiek - nauwelijks meer bewoonbaar. Niet zozeer te wijten aan de woningbouwverenging alswel aan het feit dat de huizen voor een drol en drie knikkers weggingen en met name huisjesmelkers ze opkochten. En ja, als brave bewoner (huur/koop) in een dergelijke straat heb je niets in te brengen en niets te vertellen. Nadat de buurt vlak voor wij vertrokken drie jaar geterroriseerd was door een zigeunerfamilie die vrijwel dagelijks politiek in de straat trok, heeft de buurt zich georganiseerd en is er tot nu toe één keer in geslaagd te voorkomen dat een nieuw opgekocht pand weer in gedeeltes verhuurd zou worden, maar de buurt blijft achteruit gaan. Het enige dat je echt zelf kunt doen is proberen je huis te verkopen voor het echt uit de klauwen loopt. Daar wordt de buurt - uiteraard- niet beter van, maar ze kunnen je niet verplichten in een zinkend schip te blijven wonen.

Nee lijkt mij niet,wat het vervelende is, als je dit aan de grote klok hangt, word je gelijk beticht van racisme. veel wijsheid.

Nee je hebt alleen wat te zeggen over jouw eigen grond en de woning die daar op staat. Pas wanneer er overlast ontstaat die dusdanig is dat het onleefbaar wordt, dan kan er eventueel worden ingegrepen.

Probeer in contact te komen met de directeur van de woningcorporatie. Nodig hem uit voor een etentje in een representatief restaurant en bespreek het probleem met hem. Een enveloppe met inhoud heeft vaak een gunstig effect.

Weinig. Je kunt meerdere bewoners proberen te stimuleren om er tegen te protesteren maar de kans op succes is gering. Ook de gemeente zal weinig medewerking verlenen, het enigste waar je een plaatsing mee kunt voorkomen is de daling van de waarde van het huis. In Uden zuid proberen ze al jaren zonder enig succes een groep geestelijk gehandicapte uit de wijk te weren: http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/130693/uden-achter-schizofrenen-op-muntmeester

Op de buurt zal volgens mij wel lukken, maar er zijn geen wettelijke mogelijkheden om te voorkomen dat ze in de buurt komen te wonen. Weet je nog van de familie Flodder? Nou dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100