Mag een advocaat zichzelf verdedigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja In principe mag iedereen zichzelf verdedigen echter als de rechter van mening is dat de gedaagde de gevolgen van zijn eigen verdediging niet kan overzien kan hij bepalen dat de gedaagde zich moet laten verdedigen door een raadsman.

Bronnen:
http://vorige.nrc.nl/binnenland/article241...

Ja dit mag. Je mag zelfs nog jezelf verdedigen als je dat zou willen (lijkt me echt niet slim). Je bent niet verplicht een advocaat te nemen.

Bronnen:
http://www.archivesolidaire.org/scripts/ar...

Ja, iedereen mag zichzelf verdedigen. Een advocaat maar ook een 'leek'. Maar vaak kent een ander (een advocaat) vaak de doolhoven en smalle steegjes in de wet. En dat kan handig zijn om iemand vrij te pleiten of een lagere straf te krijgen. Toegevoegd na 5 minuten: Een advocaat heeft zich gespecialiseerd op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld strafrecht, kinderrecht, huurrecht, intellectueel eigendom etc. Als een advocaat zich al in zijn eigen zaak verdedigd, zal hij zich waarschijnlijk alleen in zijn eigen vakgebied verdedigen, omdat hij van andere vakgebieden nu eenmaal minder verstand heeft. Maar zelfs in een zaak waar hij veel verstand heeft, zal hij zich laten bijstaan door collegae uit hetzelfde vakgebied, aangezien een zaak spanning met zich meebrengt en de advocaat zich dus minder goed zal kunnen concentreren wat fatale gevolgen kan hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100