Waarom kan YouTube geen auteursrechtelijk beschermd materiaal weren, maar wel sex en geweld?

Ik vond YouTube's illegale muziek-database geweldig, tot ik zelf een bescheiden hit maakte die 'viral' ging op YouTube zonder dat ik er enige controle over had.

Ik blijf me er nog steeds over verbazen dat een bedrijf zich achter zo'n slechte smoezen mag verstoppen als 'We zijn niet verantwoordelijk voor wat op onze eigen servers wordt aangeboden' en 'we kunnen het onmogelijk controleren'.

Ik kom zelden of nooit sex scénes of extreem geweld tegen op YouTube. Dit is natuurlijk makkelijker te herkennen dan auteursrechtelijk materiaal, maar meestal is toch overduidelijk als iemand (meestal van meerdere artiesten tegelijk) muziek op YouTube zet.

Is dit inderdaad overmacht of eerder een oppermachtig concern?

Toegevoegd na 13 minuten:
TOEVOEGING
Ik hoop geen discussie uit te lokken over de ethiek van YouTube. Dat zou ook hypocriet zijn want ik gebruik het zelf dagelijks. Ik vraag me echt af hoe ze andere ongewenste zaken controleren...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Seks en geweld zijn over de gehele wereld hetzelfde en dus makkelijk te weren. Auteursrechten zijn per land verschillend en dienen dan ook per land bekeken te worden. Jou lied mag ongestraft door een Chinees op internet worden gezet, doe ik dat moet ik er auteursrechten voor betalen. Voor youtube dus een onbegonnen werk om na te gaan wie er wel mag publiceren en wie niet, ik kan namelijk toestemming van een auteur / muzikant hebben om het op internet te plaatsen.

De vraag is of Youtube wel alle illegale muziek wil tegenhouden. Stel je voor dat er geen enkele 'illegale' muziekvideo op youtube mag komen. Hierdoor zullen een grote hoeveelheid gebruikers niet meer naar Youtube gaan .

E wellicht wordt seks en geweld door de andere gebruikers aangemeld. Dit zal bij auteursrechten wat minder snel gebeuren, vrees ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100