Mag je je eigengemaakte likeur verkopen?

Bijvoorbeeld kleine flesjes in een kadopakket?

Toegevoegd na 14 minuten:
Het is niet op grote schaal. Het gaat om hooguit 4 liter verschillende die ik zelf heb gemaakt en die ik dan in kleine flesjes in een kadomand oid bij zou willen doen.

Toegevoegd na 18 minuten:
PS. Ik heb het ook niet zelf gestookt hoor :-p Gewoon vruchten, kruiden en specerijen toegevoegd aan bestaande alcoholische drank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je zelf thuis een drankje maakt dat alcohol bevat, dien je bij verkoop daarvan accijnzen te heffen. Doe je dat niet, dan handel je in strijd met de Wet op de Accijnzen en ben je derhalve strafbaar. Wat je wèl mag is..die zelfgemaakte alcoholische drankjes weggeven. Likeur bevat alcohol..en dus moet het antwoord op jouw vraag zijn: Nee, je mag dat niet verkopen. Groet, Ton

Nee dit is illegaal, je dient een speciale drankvergunning te hebben.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0002458/geld...

Ik dacht dat het mocht,op een markt ofzo maar bij je thuis niet omdat je dan een soort winkel hebt en het dan in het zwart is en dan een vergunning nodig had.

Ik ken iemand die het op grote schaal deed met jenever.Hij heeft vijf jaar in de gevangenis gezeten. Dus: beter niet aan beginnen.

O met drank waar de accijns al voor bet: is . ? Geen probleem ?! Lijkt me Niet , zeker niet in kleine hoeveelheden . De wet is wel heel streng en uitermate goed omschreven , in deze . Maar het doel is geen eigen drank stoken , om de belasting te omzeilen (ontduiken ) . Maar doe je wat vruchten door de jenever , of een kruidje , in drank gekocht bij de slijter , nee daar is die de wet niet voor bedoeld . Proost

Het mag wel volgens maar je moet wel de consequenties onder ogen zien als iemand er allergischs of ziek van wordt. Want dan ben jij degene die deze drank aan hun heeft verkocht.

Van een paar liter zal de belastingen niet wakker liggen, gaat het om teintalle liters dan kan je bezoek van de douane verwachten. Aan de hand van het alcoholpercentage dien je accijns te betalen en is er geen strikte boekhouding doen ze een schatting die altijd in hun voordeel uitpakt. Vergeet niet dat er op het etiket vermeld moet staan wat er in de likeur verwerkt is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100