Mag je een pepperspray op zak hebben in nederland voor zelfverdediging?

Ik wil graag antwoord voor boven & onder de 18jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat mag niet. Pepperspray valt onder de wapenwet, is dus verboden om bij je te hebben behalve als je er een vergunning voor hebt. Toegevoegd na 22 seconden: de wet geldt voor alle leeftijden overigens....

Nee, dit mag niet, valt geloof ik onder de wapenwet.

Nee voor beide. In België en Nederland is pepperspray een verboden wapen. Het valt in categorie II van de WWM (wapenwet) en bezit in het openbaar wordt derhalve bestraft met een geldboete van de derde of vierde categorie of een gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaar.

Pepperspray behoort tot de verboden wapens. Het maakt niet uit hoe oud je bent, alleen politieambtenaars mogen in noodgeval er gebruik van maken en verder niemand.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wa...

hangt er van af: burgers niet; politie en bepaalde beveiligingsinstanties wel, denk aan bijvoorbeeld de aivd maar als je je onveilig voelt bel de politie en leg uit waarom je zo onveilig voelt

Voor elke leeftijd geldt dat pepperspray in Nederland verboden is. Het mag alleen gebruikt worden door aangewezen personen welke ook nog eens getraind moeten zijn in het gebruik van. Dit geldt voor zowel het hebben als het gebruiken. Voor mensen die vanuit een land komen waar pepperspray wel is toegestaan geldt ook dat zij de spray in Nl niet bij zich mogen hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Sav...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pepperspray

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100