Moet ik Kinderalimentatie betalen als m'n ex en d'r nieuwe partner in de schuldsanering terecht komen?

Ik betaal K.A. aan de schuldsanering waar mijn ex en d'r nieuwe vriend inzitten. Het geld wat bedoeld is voor mijn kind word gebruikt voor aflossing. Verder heb ik zelf ook n schuld die toen der tijd mede dankzij m'n ex is ontstaan. Ik betaal 400 per maand daaraan, en dus nu ook de alimentatie die bedoeld is voor mijn kind gaat op aan de schuld die hun hebben. Dit is niet eerlijk t.o.v. mijn kind, die er maar bar weinig van terug ziet, of zie ik dit verkeerd. Ik wil best betalen, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat ik ook nog voor die schulden van hun moet opdraaien??? Wie heeft n goei antwoord op n goeie vraag??

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn twee soorten alimentatie. als je getrouwd bent gweest. de een is partneralimentatie, maar die vervalt zodra je expartner een nieuwe partner krijgt. De tweede soort is kinderalimentatie. Tenminste tot je kinderen 18 zijn, ben jij verplicht die alimentatie te betalen. d.w.z. degeen die de kinderen onder de hoede heeft, ontvangt alimentatie voor elk kind, tot tenminste de leeftijd van 18 jaar. Helaas staat dit buiten de schulden die erbuiten zijn ontstaan. let ook op dat de betaling elk jaar in januari geindexxeerd moet worden. En ja ook in de schuldsanering moet je betalen. Toegevoegd na 1 minuut: Dit is inkomensafhankelijk. je kunt het eventueel nor herroepen en er een zaak van maken om het nogmaals vast te laten stellen. Maar je komt er niet onderuit het te betalen, als zij er echt werk van maakt. Het komt voor dat expartners alimentatie niet betalen en de ex bij wie de kinderen wonen er geen werk van durft te maken. Het komt ook voor dat er een zaak van komt. Betaal je niet dan kan je een dwangsom worden opgelegd. Toegevoegd na 5 minuten: Wanneer je denkt dat er misbruik van wordt gemaakt dan kun je contact openemen nog bij bureau jeugdzorg, en/of AMK, alsook meer advies inwinnen bij sociaalraadslieden.nl, er zit er altijd een bij jou in de buurt. Let wel dat als er een zaak komt, het kan zijn dat je hele doopceel gelicht wordt, inclusief etiketjes, en dat de mogelijkheid bestaat dat de desbetreffende partij een gezinsvoogd toegewezen krijgt in het ergste geval. In principe is dat ten voordele van de kinderen, maar het pakt ook weleens anders uit. Heb je harde bewijzen dat zij ergens anders geld aan uitgeeft, en de kinderen zichtbaar lijden en achteruit gaan in hun doen en laten dan zou ik er zeker werk van maken op de een of andere manier.

Kinderalimentatie is een verplichting. het is jammer als je ex dit niet aan het kind besteed. maar dat is verder niet van belang. Behalve als je kind verwaarloosd wordt dan kun je hiervoor naar de jeugdzorg.

Kinderalimentatie en verantwoording; Wie krijgt het geld? Wanneer ouders uit elkaar gaan, of misschien nooit hebben samengewoond (maar wel een kind hebben), heeft de ouder die het kind opvoedt, meestal behoefte aan kinder-alimentatie. Dan gelden de volgende begrippen: de ouder die de alimentatie betaalt, is de alimentatie-plichtige. degene die de alimentatie ontvangt, is de alimentatie-gerechtigde; Let op: bij minderjarige kinderen ontvangt de verzorgende ouder de kinder-alimentatie. Vanaf de 18e verjaardag wordt het kind zélf de alimentatie-gerechtigde. De hoogte van het bedrag Er bestaat niet zoiets als één vast bedrag voor iedereen. De kinder-alimentatie verschilt van geval tot geval. Twee zaken zijn daarbij van belang: het bedrag dat de alimentatie-gerechtigde nodig heeft; het bedrag dat de alimentatie-plichtige kan betalen. groet

Bronnen:
http://www.ouders.nl/mjur2007-07.htm

Mijn zienswijze: Ik begrijp uit jou verhaal dat je kind bij je ex woont. Je ex zorgt dus voor het kind. Dat kost, hoe je het ook bekijkt, geld. Daar moet jij als vader aan meebetalen. Daar is de kinderalimentatie voor. Jouw ex zit nu in de schuldsanering. Waarom denk je dan dat precies jouw kinderbijdrage daar naar toe gaat? Zij hebben zelf ook wel een inkomen: of uit werk of uitkering. Ook daarvan gaat een groot deel naar de schuldsanering. Als jij niet meer zou betalen, zou het gezin, en dus ook jouw kind, er nog erger aan toe zijn. Het klinkt wel onrechtvaardig, maar dankzij jouw KA heeft jouw kind toch nog een beetje leven. Je kunt, en mag niet stoppen met betalen. Wat je wel kunt doen is, proberen om het voor elkaar te krijgen dat jouw kind bij jou mag komen wonen. Dan heb je de financiën zelf in de hand.

Je bent verplicht kinderalimentatie te betalen. Helaas is het moeilijk om de kinderalimentatie naar beneden bij te stellen (zie bron 1). Per dag dat je kind bij jouw verblijft kun jij overigens vanwege de omgangsregeling € 5 rekenen (zie bron 2).

Bronnen:
http://www.echtscheiding-specialist.nl/Kin...
http://www.scheidslijn.nl/kinderalimentati...

welke financiele situatie ook.... K.A zou je idd moeten blijven betalen, dus het antwoord je JA. of het fair is, dat is een hele andere vraag (en vallen niet binnen de wettelijke regeltjes, bepalingen en richtlijnen helaas) wat je zou kunnen doen is de K.A. opnieuw laten berekenen. (als man zijnde ben je beroerd af als het om rato gaat overigens) als ze nu samenwoont zijn er wel degelijk veranderingen in de financiele situatie. (in beginsel gaat met altijd uit van de financiele situatie zoals ie was direct na de scheiding/verbreken relatie) een standaard regel is het niet, maar er is jurisprudentie te vinden over en situatie die er mogelijk op lijkt. je zou kunnen vragen of je de helft van het bedrag wat je aan K.A. moet betalen in natura mag voldoen. dan haal je dus kleding, schoenen, etc (wel bonnen bewaren) het is en blijft heel erg lastig, jij hebt een verplichting, en in feite doet de persoonlijke financiele situatie van je ex er niet toe want het is simpelweg niet van invloed op jouw verplichting wat dit aangaat. wil je zekerheid zou je een gratis advies kunnen aanvragen bij een advocaat zodat je een idee kan krijgen wat je kansen zijn. maak jij je ernstig zorgen omdat je kind tekort komt omdat geld aan de schulden besteed wordt (beknibbelen op een gezonde maaltijd en verzorging/kleding van je kind) kan je hier eventueel melding van maken (vraag een maatschappelijk werken waar je dit het beste kan doen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100