dekt een wa verzekering ook schade aan derden die ik met mijn boot veroorzaak?

ik wil een WA verzekering gaan nemen,en ben bezitter van een boot.Moet ik nu een aparte bootverzekering nemen,of dekt een WA verzekering de schade(aan derden),veroorzaakt door mij met mijn boot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je moet, net als met je autoWAverzekering, hier een aparte verzekering voor nemen. Je zou hiervoor bv in de waterkampioen kunnen kijken. Of gewoon bij je tussenpersoon informeren.

Volgens mij is dat niet nodig. Een WA verzekering ga je toch niet afsluiten voor elk voer of vaartuig apart. Als je schade veroorzaakt, ben je wettelijk aansprakelijk en daar ben je dan toch voor verzekerd?

ja, je moet een aparte verzekering nemen voor je boot. mijn boot is 6 meter lang, en ik betaal ongeveer 70 euro per jaar en is dan all risk verzekerd. uit ervaring weet ik dat er heel veel boten onverzekerd rondvaren, maar je moet er toch niet aan denken als je iemand overvaart die b.v blijvend letsel overhoud, of erger, of schade vaart aan derde, geen enkele WA die dat dekt. neem geen risico, gewoon verzekeren, veel vaarplezier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100